Xarxa JoveVoluntariatM'Importa

Curs LIVING COMPASS 2024

01 de maig 2024
31 de desembre 2024
Espai Virtual
Organitza
Termini d'inscripció
  • Del 27 de març 2024
  • al 15 d’abril 2024
Informació

LIVING COMPASS té com a objectiu donar suport a la prestació i la qualitat de l'educació en drets humans amb els i les joves mitjançant el desenvolupament de les competències de multiplicadors i multiplicadores en el context d'activitats i projectes locals, nacionals o internacionals.

També té com a finalitat fomentar l'aplicació de la Carta del Consell d'Europa sobre Educació per a la Ciutadania Democràtica i Educació en Drets Humans i el Programa Mundial de les Nacions Unides per a l'Educació en Drets Humans.

En este curs es pretén:

  • Reforçar la comprensió dels conceptes clau dels drets humans i la seua capacitat per a posar-los en pràctica amb joves.
  • Desenvolupar competències, essencials per als multiplicadors i multiplicadores que treballen amb l'educació en drets humans en contextos d'aprenentatge no formal.
  • Familiaritzar-se amb els enfocaments de Compass i amb la millor manera d'adaptar-ho als contextos i realitats locals,.
  • Analitzar tendències globals i locals en educació en drets humans.
  • Associar les persones participants i a les seues organitzacions amb les prioritats del Departament de Joventut del Consell d'Europa relacionades amb l'educació per a la ciutadania i els drets humans.


Metodologia i estructura del curs:

En concret, este curs està concebut com una situació de diàleg i aprenentatge mutu, en la qual els i les participants poden comparar els seus enfocaments de l'educació en drets humans en un entorn interculturals.
S'articula entorn de l'expectativa que els participants posen en pràctica l'aprés desenvolupant i executant un projecte o activitat d'educació en drets humans al llarg del curs.

Fase del curs:

Les fases d'aprenentatge electrònic i seguiment formen part de l'estructura i l'enfocament del curs, encara que el seminari de formació en el Centre Europeu de la Joventut de Budapest continua sent la fase més important i visible.


Fase 1: Creació d'un terreny comú, amb èmfasi en l'aprenentatge sobre drets humans, maig-setembre de 2024.

Esta fase ajudarà els participants a adquirir coneixements bàsics sobre drets humans i educació en drets humans, que es tractaran més a fons en el seminari residencial.

Els participants han de dedicar unes 2-3 hores setmanals a la fase d'aprenentatge electrònic prèvia al seminari.

Fase 2: Viure i aprendre junts, amb èmfasis a Aprendre junts a través dels drets humans. El seminari residencial de formació, del 23 al 30 de setembre de 2024.

l'equip educatiu i les persones participants treballen junts cara a cara en un entorn intercultural.

El seminari conclourà amb la finalització de la planificació dels projectes i activitats d'educació en drets humans que els participants posaran en pràctica després del curs.


Fase 3: Activitats de seguiment, amb èmfasi en l'Aprenentatge per als drets humans (educació), octubre-desembre de 2024.

Esta fase consolidarà l'aprenentatge dels participants a través dels seus projectes i activitats de seguiment, amb el suport de la xarxa de participants i formadors.

Perfil dels participants:

Treballadors i treballadores juvenils, activistes de drets humans voluntaris i voluntàries amb experiència i amb intenció d'actuar com a persones multiplicadores i defensores de l'educació en drets humans amb joves a nivell local, nacional o internacional.

Altres professionals de l'educació que vulguen introduir metodologies d'aprenentatge no formal en activitats d'educació en drets humans amb joves.


Requisits:

  • Ser capaços de treballar en anglés.
  • Tindre entre 18 i 30 anys, amb excepcions justificades.
  • Residir en un dels països que formen part del Conveni Cultural EuropeU.
  • Comptar amb el suport d'una organització o institució juvenil en la qual puguen actuar com a multiplicadors de la EDH.
  • Comprometre's a assistir a tot el curs, incloses les fases de preparació i seguiment (aproximadament 2 hores setmanals durant les fases 1 i 3).
  • Ser capaç de desenvolupar i posar en pràctica un projecte d'educació en drets humans amb joves (per exemple, cursos nacionals de formació en educació en drets humans, traducció i difusió de Compass.


Sol·licitud, procediment i selecció dels participants:


Tots els candidats i candidates han de presentar la seua sol·licitud en línia abans del 15 d'abril de 2024, 23.59 (CET).

Les sol·licituds han d'anar acompanyades d'una carta de suport de l'organització/institució d'enviament, que es carregarà en la plataforma.

El Consell d'Europa seleccionarà un màxim de 35 participants.

 

Despeses de viatge:

Les despeses de viatge i les taxes de visat per al seminari de formació de Budapest es reembossaran d'acord amb les normes del Consell d'Europa.


Allotjament.

El Consell d'Europa proporcionarà i pagarà l'allotjament i la manutenció per al seminari de formació residencial en el Centre Europeu de la Joventut de Budapest.

Cada participant haurà d'abonar una quota d'inscripció de 60 euros. Esta quantitat es deduirà de l'import a reembossar en concepte de despeses de viatge o s'abonarà directament en el seminari.

 

+Info