Organitza
  • Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Horaris

9:30h

Informació

Fa anys trobar un punt d'aigua potable en el gran Paisatge Protegit serra Escalona i el seu entorn era de vital importància donada la nul·la existència de naixements, brolladors o fonts.

Hui dia també.

En un recòndit paratge de la rambla del Riu Sec es troba un sorgiment d'aigua, anomenada de Síscar, punt imprescindible de parada i abeurador per al bestiar en les antigues transhumàncies. Amb la desaparició d'aquest estil de vida transhumant, el gorg va caure en desús i l'oblit es va ocupar de la resta, quedant oculta i passant desapercebuda per a la resta.

Amb aquesta ruta volem rememorar el gran esforç dels ramaders en els seus viatges, la importància de l'aigua per a la fauna d'Escalona i conéixer una miqueta millor alguns dels bells racons del Riu Sec.

Observacions: Activitat per a majors de 15 anys. Portar esmorzar i aigua.

Activitat gratuïta. Places limitades. La inscripció és obligatòria, ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per ordre d'entrada al correu del Paisatge. A causa de l'accés particular i reduït per a estacions els vehicles el nombre de places de l'activitat es redueix a 5 cotxes.

http://www.agroambient.gva.es/es/web/espacios-naturales-protegidos/serra-escalona-activitats/-/asset_publisher/zq3ZPucZoAVJ/content/la-fuente-olvidada?redirect=http%3A%2F%2Fwww.agroambient.gva.es%2Fes%2Fweb%2Fespacios-naturales-protegidos%2Fserra-escalona-activitats%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_zq3ZPucZoAVJ%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2
Ruta Interpretativa La Font Oblidada