Agenda Jove

OBJECTIUS:
Aquesta activitat té com a objectiu principal, analitzar les prioritats de les persones joves en relació amb els programes i les polítiques europees i proporcionar un espai de trobada entre els joves i les persones amb responsabilitat política.

Durant l'esdeveniment, es formaran diversos grups de treball en els quals es tractaran els següents temes:

  • GRUP 1: Coneixement de l'oferta de programes de la UE per a la joventut. S'analitzarà el nivell de coneixement dels programes europeus per a la joventut i es plantejaran mesures per a millorar la seua difusió.
  • GRUP 2: Compartir les expectatives dels joves sobre les accions de la Unió Europea en els temes d'interés per a la seua generació, com: ocupació, salut, educació i formació, medi ambient i desigualtats.
  • GRUP 3: Què pensen els joves de la política europea? Fer escoltar la veu de la gent jove, perquè els polítics prenguen consciència dels seus interessos. Es plantejaran les accions més eficaces per a aconseguir que els responsables polítics escolten l'opinió de la gent jove.
  • GRUP 4: Treballar per la pau des d'Europa. Es posaran en comú projectes europeus que donen suport a iniciatives locals que contribuïsquen a lluitar per les desigualtats i a crear comunitats més solidàries dins d'Europa.


Finalitzades les sessions en els grups de treball, els representants de cada equip podran traslladar les conclusions als polítics que participaran en la trobada i es durà a terme un diàleg amb ells. A més, com a participants en projectes europeus, podran compartir amb altres joves un espai d'avaluació, reflexió sobre els coneixements i competències adquirits i l'intercanvi d'experiències.

NOMBRE DE PARTICIPANTS:
50 places

PERFIL:
Participants residents en la Comunitat Valenciana que hagen realitzat una activitat de mobilitat, participació, voluntariat, pràctiques o ocupació en l'àmbit dels programes europeus o que estiguen interessats en aquestes iniciatives.

REQUISITS PER A LA PREINSCRIPCIÓ:

DATA I LLOC:
Dilluns 27 de juny, de 16 a 20 hores en CCCC - Centre del Carme de Cultura Contemporània – C/ Museu 2 - 46003 València
En finalitzar s'oferirà un servei de restauració

CONTACTE:
Programes Europeus IVAJ – Servei d'Oci Educatiu i Emancipació
C/ Hospital, 11 (46001 València)
Contacte suport formatiu – 656 541 202

Agenda Jove