Organitza
  • Ajuntament d'Aldaia
Informació

Des de la comissió Dones i Matemàtiques de la Reial Societat Matemàtica Espanyola s'han organitzat diverses activitats per a commemorar el 12 de maig, Dia Internacional de la Dona Matemàtica.

Activitats destinades principalment per a la infància i joventut, però de les quals poden gaudir també les persones adultes:

S'han preparat dues escape rooms virtuals, patrocinades pel Departament de Matemàtiques i el Grau en Matemàtica Computacional de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I de Castelló.

El rescat de la maga Omega: escape room digital especialment indicada per a l'estudiantat dels primers anys de primària.


El corredor de l'oblit recordat: escape room digital especialment indicada per a l'estudiantat de secundària.

 

Es projectarà un documental sobre la vida i l'obra Maryam Mirzakhani (el secret de les superfícies). El documental "Secrets of the Surface", dirigit per George Csicsery, presenta a través d'entrevistes a grans figures de la investigació, viatges a l'Iran, els EUA i el Canadà i molt material d'arxiu la vida i obra de la matemàtica Maryam Mirzakhani (1977, l'Iran – 2017, els EUA), de moment l'única dona que ha obtingut la Medalla Fields, el major reconeixement de les matemàtiques.i després hi haurà un diàleg entre els matemàtics del Instituto de Matemáticas de la Universidad de Sevilla, Ramón Flores i Isabel Fernández.

Lloc: emissió en el seu canal YOUTUBE: 
https://www.youtube.com/watch?v=85ghS87i3z0&feature=youtu.be


Dimarts 12 de maig 18:00. 
+ info: 
https://cienciaenbulebar.wordpress.com/2020/05/07/ciclo-otras-cosas-y-matematicas-martes-12-de-mayo-de-2020/

Instagram Live amb joves matemàtiques:
Carolina Vallejo és investigadora postdoctoral del ICMAT (Instituto de Ciencias Matemáticas), experta en la teoria de la representació de grups finits, concretament, en l'estudi de les relacions entre els caràcters d'un grup i els seus subgrups.
A través del canal d'Instagram del ICMAT (@icmat_) qualsevol podrà fer preguntes a la investigadora sobre la seua carrera, els seus resultats, els seus interessos...

Data i hora: 12 de maig de 2020, 17,00.
Lloc: trobada en línia a través de perfil d'INSTAGRAM del ICMAT a amb Carolina Vallejo.

https://www.instagram.com/icmat_/?hl=es

https://www.aldaia.es/va/atencion-personas/page/igualtat-0