Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Voluntariat_Jovesacasa. Assemblea

29 d’abril 2020
Espai Virtual
Organitza
  • Institut Valencià de la Joventut. IVAJ
  • Tot animació
Informació

SOM. RIU -  SOM. VIU

Dimecres 29 a les 19:30 h en directe pel canal de Youtube de l'IVAJ  els voluntaris ens parlaran de les seues motivacions per participar en el projecte en un dia tan assenyalat com hui Dia Europeu de Solidaritat entre Generacions T'esperem!

Amb l'objectiu de fer més suportable el confinament a les persones que viuen en residències de persones majors i perquè se senten recolzades en aquests durs moments, durem a terme un voluntariat virtual, mitjançant el qual les persones interessades podran enviar cartes i/o vídeos a aquestes. Missatges d'ànim, poesies, cançons, dibuixos etc… serà el que les persones voluntàries podran fer-nos arribar mitjançant un correu electrònic que posarem a la seua disposició i mitjançant el qual mantindrem un contacte directe amb ells/elles. 

Una vegada recopilem el material que ens envien, el distribuirem a les residències.

Per això, el nostre full de ruta per a dur a terme aquesta acció, serà la següent:

  • Crearem una adreça de correu mitjançant la qual dur a terme l'acció, la qual serà la principal via de contacte tant amb els voluntaris i voluntàries com amb les residències. ([email protected])
  • Posteriorment crearem un missatge de captació el qual distribuirem per diferents xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp…). En aquest sentit, per a aconseguir un contacte encara més directe amb les persones interessades, crearem un compte en Instagram, mitjançant la qual puguem resoldre els seus dubtes i veure el progrés de l'activitat.
  • Una vegada tinguem ja gent interessada, realitzarem una activitat de formació/sensibilització sobre la importància de les persones majors, per a la qual utilitzarem la eina de vídeo conferència, amb la finalitat que siga participativa i aconseguir un feedback entre les persones que participen de l'activitat.
  • Respecte a les residències, parlarem amb totes les que estiguen interessades a participar, creant un contacte directe amb elles i d'aquesta forma coneixent la seua disponibilitat per a rebre vídeos o si per contra només volen cartes, adaptant-nos d'aquesta forma a les necessitats i recursos disponibles per cadascuna d'elles.
  • Una vegada ens arriben les cartes i els vídeos a l'adreça de correu electrònic disponible, realitzarem una revisió del material rebut i el distribuirem via correu electrònic a les diferents residencies participants, esperant sempre que siga possible un feedback de les mateixes per a poder-li'l fer arribar a les persones voluntàries.


Les persones interessades poden enviar tant material com així desitgen, d'aquesta forma podrem fer que siga una activitat permanent mentre dure el període de confinament i les persones majors puguen sentir aqueixa força i suport totes les setmanes.