Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Taller ocupacional Banyeres de Mariola (TAPIS)

Titularitat
Pública
  • Ajuntament de Banyeres de Mariola
Gestió
Directa: personal de l’Administració
  • Ajuntament de Banyeres de Mariola
Tipologia
  • No específic però de molta utilització per a joves
  • Ocupat amb serveis o programació
  • Educatiu o de formació
  • Ocupació
  • Municipal
Accés
Horaris

De dilluns a divendres de 9 a 13h i de 15 a 17h.

Informació

Els tallers ocupacionals de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola van dirigits a persones amb diversitat funcional e intelectual a partir dels 16 anys.

Aquestos tallers formen part del programa MARCO d'Inserció Social i Laboral on es fan activitats d'autoestima i  autonomía personal als tres àmbits personal, familiar i comunitari (desenvolupament personal o educació per a la salut per exemple, a més a més de treballar habilitats acadèmic-funcionals com la informàtica). 

Principalment desenvolupen l'àrea de inserció laboral (actualment ambientadors), però també fan yoga o acudeixen al gimnàs. A més a més duen a terme un taller de manualitats durant tot l'any i tenen programat un viatge a l'any (de duració d'un cap de setmana de convivència amb les famílies). Fan desfilades a Festes de Moros i Cristians del poble.

L'Associació de Discapacitats del poble col·labora amb els joves del taller ocupacional, ja que els dimecres voluntaris de la mateixa fan activitats amb ells i elles a l'associació).

El taller ocupacional col·labora amb els dos centres educatius del municipi: amb el CEIP Alfonso Iniesta (fan la desfilada conjuntament del Carnestoltes i al Nadal fan un taller d'integració social en el qual duen a terme una manualitat que ensenyen el jovens del taller ocupacional als xiquets i xiquetes de sisé per a després vendre-la al puesto del mercat al Nadal); i amb IES Professor Manuel Broseta (fan Jornades de Esport Adaptat amb la participació conjunta de l'Associació d'Elda Asprodis).

Taller ocupacional Banyeres de Mariola (TAPIS) Taller ocupacional Banyeres de Mariola (TAPIS)
Ubicació