Les instal·lacions romandran obertes al públic en general tots els caps de setmana (dissabtes i diumenges) i festius, en horari de 9.30-10:00horas a 18.00-19.00 hores.
El mes d'agost, les instal·lacions romanen tancades per descans del personal i perill d'incendi.
El Riu Sec és una rambla d'avingudes que rep aigües de filtracions de cultius. En àmplies zones de l'itinerari, les parets d'arenisca groguenca presentan formacions bellíssimes originades per l'erosió, mostrant abundants estrats de concentració de petxines.
En el Pliocé II, la zona podria haver estat situada en una plataforma succinta molt pròxima a la línia de costa on ocasionalment a cause de les tempestes, es produiria un depòsit d'organismes marins arrossegats per elles.
El Riu Sec és l'últim reducte d'espècies lligades a mitjans fluvials del terme municipal. Romers, timons, llentiscles, estepes blanques i margallons, voregen a les eneas, els joncs i els canyissars. Garrofers, tarajes, ginestes, efedras i espart constitueixen només una xicoteta mostra de la riquesa botànica que el recorregut alberga.
Apreciar la varietat zoològica del recorregut exigeix paciència i suficiente sigil. Es posible observar al blauet ia l'abellerol i gaudir del cant del rossinyol i de la merla mentre el curiós pit-roig ronda a pocs meters. Mussols reales i xics, àguiles cuabarrades, marcenques i calçades, xoriguers, xiulets reales, puputs i carboners; eriçons, conills i fardatxos ocel·lats, sargantanes colilargas, ... encapçalarien un ampli catàleg d'espècies al costat d'una infinitat d'invertebrats.