Titularitat
Pública
Gestió
Directa: personal de l’Administració
Tipologia
  • Específic per a joves
  • D’ús lliure
  • Esportiu
  • Centres Juvenils
  • Allotjament
  • Comunitat Valenciana
Informació

El campament Jaume I és al terme municipal d'Alcalà de Xivert, a 4 km al sud del poble d'Alcossebre, a la comarca del Baix Maestrat, i a 50 km de Castelló de la Plana.

El Campament, que ocupa una superfície de quasi 74.000 m2, és al costat de la mar i disposa d'una gran pineda i d'esplanades per a les tendes. Entre els pins, hi ha els serveis de la instal·lació: una gran cuina amb magatzem de queviures, la cambra frigorífica i la cambra congeladora, i una cuina addicional per a les acampades d'hivern. També disposa d'un ampli menjador cobert i obert a l'entorn, d'una infermeria, de la casa per al personal de servei, de dos pavellons higiènics amb vàters, i d'altres dos amb lavabos i dutxes amb aigua freda i aigua calenta, d'una pista poliesportiva polifuncional i de dues grans esplanades per a jugar a futbol i fer tota mena d'activitats.

Està situat a Alcossebre, un xicotet nucli medieval d'origen àrab, poblat tot seguit per pescadors i, actualment, dependent d'Alcalà de Xivert, que ha tingut un important desenvolupament com a complex de modernes instal·lacions hoteleres, centrades a la zona de les Fonts, un vertader nucli turístic. Cap al nord, la costa ofereix pintorescs paratges amb penya-segats que la serra d'Irta precipita a la mar, entre els quals s'obrin acollidores cales, com ara la Cala Blanca i la Cala Mundina. En esta zona s'alça la Badum, una torre de vigilància i defensa. Cap al sud del nucli urbà i a la zona del Campament, s'estenen diverses platges àmplies, netes i agradables. El riu Segarra i la punta de Capicorb formen el límit meridional amb el terme de Torreblanca.

Obert tot l'any per a grups a partir de 20 anys, tret dels mesos d'estiu, que són per a programes de l'IVAJ (Oferta Concertada).

Campament Juvenil Jaume I. Alcalà de Xivert Campament Juvenil Jaume I. Alcalà de Xivert Campament Juvenil Jaume I. Alcalà de Xivert
Ubicació