Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

Museu de Ciències Naturals el Carmen d'Onda

Titularitat
Pública
Tipologia
  • No específic però de molta utilització per a joves
  • Ocupat amb serveis o programació
  • Comunitat Valenciana
Accés
Horaris

Horari: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h. 

Horari d'estiu: Del 3 de juliol fins al 29 d'agosto obert tots els dies de 10 h a 14 h i de 16 h  a 20 h. 

Tancat

Dilluns tancat (excepto festivos).

Período de tancament del 22 de decembre al 7 de genere, ambdós inclosos.

Requisits

Preus:

Particulars: 5,00 € per persona

Grup més de 20 persones, jubilats, profesors, families nombroses y xiquets: 3,50 € per persona

Aforament màximo 300 persones (reduït por la Llei vigent al 50%)

Idiomes: Castellà, valencià i francés i anglés previa solicitut. 

Tots aquells grups que vulguin visitar el museu un dia determinat, fora de l'horari establert o fins i tot els dies que oficialment està tancat, poden contactar per telèfon a l'+34 964 60 07 30 a concretar la data o demanar més informació.

Informació

Orígens del Museu del Carmen

L'any 1.952 es va crear un gabinet per a les classes de Ciències, Física i Química, destinada per als estudis superiors en el col·legi dels Pares Carmelites a Onda. En 1.955 es va fer una primera ampliació i en 1.957 es va duplicar la seva extensió i es va obrir a el públic. En 1.962 es va parlar d'un avantprojecte per a "un nou Museu, que albergués els continguts que al llarg dels anys havien anat col·leccionant els Pares Carmelites i que es va emplaçar als terrenys que els propis Pares Carmelites disposaven annexos a l'Convent ia l'Església amb accés directe des de la carretera d'Onda a Tales ,. a la fi de 1.963 es van començar les obres i el nou Museu va començar a funcionar a 1.965.

 

El Museu del Carmen

El Museu es troba en un edifici de 75 metres de llarg per 20 metres d'ample dividit en tres plantes i amb un gran espai comú en el centre. A la planta baixa hi ha trenta-dos vitrines amb la fauna de l'món excepte les aus de grandària menor que es troben a la planta primera juntament amb altres seccions de Osteologia, Anatomia, Malacologia, oologia, Fitopatologia, Entomologia i Botànica. A la segona planta es mostren un estudi de la matèria, formació de l'univers, la terra, evolució fins a formar la vida, i evolució d'aquesta fins avui. A la planta baixa, a més, es troba la biblioteca i sala d'exposicions temporals, l'aula de projeccions i una aula, amb capacitat per a seixanta persones, en la qual es duen a terme xerrades, projeccions audiovisuals, audicions i classes específiques. Actualment passen de 2.000 les espècies de mamífers, aus, peixos, rèptils, crustacis i batracis. Així mateix prop de 5.500 espècies en la secció d'Invertebrats, més de 1.500 plantes en els herbaris, 3.500 minerals, més de 500 fòssils, i igual número a la secció de Malacologia. Mig centenar de peces anatòmiques i un altre tant en la secció de Osteologia.

Museu de Ciències Naturals el Carmen d'Onda Museu de Ciències Naturals el Carmen d'Onda Museu de Ciències Naturals el Carmen d'Onda
Ubicació
  • Ctra. de Tales, s/n