Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

VII edició Premi Culturama

En la VII edició del Premi Culturama set projectes, amb diferents metodologies i maneres de treballar amb joves, han sigut seleccionats entre les propostes rebudes pel seu caràcter innovador en l'àmbit de la joventut.

Tots ells són projectes de caràcter col·lectiu, sense ànim de lucre, basats en la innovació social, i que integren la cultura com a eina per a una transformació social. Han sigut seleccionats els projectes Compartides, el valor social de les arts de l'Associació ARTransforma (Barcelona); Bet on La Saïdia, de l'Asociación Dissens para la Intervención e Investigación Social (València); El Club del Artivismo de l'Asociación para la Paz y Desarroyo (València) ; Confusió 2021. Festival cultural y artístico de expresión libre, de l'Associació Possibilitats (València); E.COnnect: conexiones de arte y ciencia para la educación medioambiental, de l'Asociación Cultural Gestus (Leganés); Jóvenes para Jóvenes: Educando en Derechos Humanos y Objetivos de Desarrollo Sostenible, de l'Asociación Hèlsinki España - Dimensión Humana (Madrid); i A prop. Trobades d’art i comboi per una escola en transformació, de l'Asociación ideadestroyingmuros (València).

El Premi Culturama, a l’innovació social en joventut compta amb el patrocini del programa Carnet Jove de l’IVAJ. En total, set projectes formen part de la presentació final, entre els quals el jurat atorgarà el Premi Culturama (dotat amb 1.000 €), l'esment d'honor “Rafa Vallés” (dotada amb 400 €) i dos accèssits (dotats amb 350 € cadascun). A més, tots ells formaran part d'una publicació, l'edició de la qual tindrá lloc en 2023. L'acte de presentació de projectes i lliurament de premis se celebrarà el pròxim 30 de setembre en el Espai Jove VLC (carrer Campoamor, 91. València). La jornada, que tindrà horari de matí i de vesprada, comptarà amb representació institucional, amb la conferència “UPlaB: el vers com a motor de desenvolupament social” a càrrec d'Elena Barrera i, amb una actuació poètica de Sara Olivas, requerint inscripció prèvia a través de la web www.culturama.es

+Info