Xarxa JoveM'Importa

13 DE GENER DE 2022: Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

🧠 𝟭𝟯 𝗗𝗘 𝗚𝗘𝗡𝗘𝗥 𝗗𝗘 𝟮𝟬𝟮𝟮: 𝗗𝗶𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗟𝗹𝘂𝗶𝘁𝗮 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗹𝗮 𝗗𝗲𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶ó 🧠

🧠 𝟭𝟯 𝗗𝗘 𝗚𝗘𝗡𝗘𝗥 𝗗𝗘 𝟮𝟬𝟮𝟮: 𝗗𝗶𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗟𝗹𝘂𝗶𝘁𝗮 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗹𝗮 𝗗𝗲𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶ó 🧠

📌 Hui, en el Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió, compartim amb vosaltres algunes dades facilitades pel Col•legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana @copcv_psicologia

🗣 Segons l'última 📋 Enquesta Europea de Salut a Espanya publicada (EESE 2020), 𝗾𝘂𝗮𝘀𝗶 𝗲𝗹 𝟭𝟯% 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗽𝗼𝗯𝗹𝗮𝗰𝗶ó 𝗱𝗲 𝗺é𝘀 𝗱𝗲 𝟭𝟱 𝗮𝗻𝘆𝘀, presenta simptomatologia depressiva.

➡️ La depressió constitueix un problema social de primer ordre, és la tercera causa de discapacitat a tot el món segons l'OMS i un dels problemes de salut més incapacitants i de major sofriment. El paper de l'entorn 👥 és fonamental, cal escoltar les persones amb depressió i fer-los saber que és important el que els passa, evitant donar-los consells i jutjar-les.

👉🏽 És per això que, des del 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta @joventut_riberaalta , ens fem ressò d’aquest trastorn de l’estat d’ànim i visibilitzem la 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁à𝗻𝗰𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝘂𝗶𝗱𝗮𝗿 𝗹𝗮 𝗻𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮 𝘀𝗮𝗹𝘂𝘁 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹.

👭🏼👫🏽👬🏻Joves, no dubteu en consultar el vostre personal sanitari de referència si patiu qualsevol dels següents símptomes:

🔹️Trastorn del son per falta o per excés.
🔹️Canvi notable en l’apetit, sovint amb augment o pèrdua de pes.
🔹️Cansanci i falta d’energia.
🔹️Sentiment d’inutilitat, odi a u mateix i culpa.
🔹️Dificultat per concentrar-se.
🔹️Moviments massa lents o massa ràpids.
🔹️Inactivitat o retraïment de les activitats quotidianes.
🔹️Sentiment de desesperança o abandonament.
🔹️Pensaments recurrents de mort o suïcidi.
🔹️Pèrdua del plaer en activitats que soler fer-te feliç, fins i tot l’activitat sexual.

#13G #DiaMundial #Depressió #ParlemdeSalutMental #SalutMental #XarxaJove #Joventut #JoventutRiberaAlta

https://www.instagram.com/p/CYrAM-WMkus/
13 DE GENER DE 2022: Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta.