Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

Bo Cultural Jove

El Bo Cultural Jove és una ajuda directa de 400 euros als qui compleixen 18 anys al llarg de l'any 2022, per a adquirir i gaudir de productes i activitats culturals. Una invitació a entrar en l'edat adulta de la mà de la cultura. Prop de 500.000 persones joves de tota Espanya podran beneficiar-se d'aquestes ajudes.


Bo Cultural Jove estarà dividit en tres apartats, per a fomentar el descobriment i l'accés a diverses expressions culturals:

  • 200 euros per a art en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Per exemple, entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
  • 100 euros per a productes culturals en suport físic. Per exemple llibres, revistes, premsa, un altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
  • 100 euros per a consum digital o en línia. Per exemple, subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d'audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d'arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes un altres publicacions periòdiques.

El Dilluns 25 de juliol es podrà sol·licitar el Bo Cultural Jove. Els mitjans admesos per a identificar-se i donar-se d'alta en el programa de Bo Cultural Jove, són el Certificat digital o Cl@ve

La gestió de Bo Cultural Jove es realitzarà a través d'una web i una app específiques, en les quals es presentaran les sol·licituds. Una vegada concedida l'ajuda, es rebrà una targeta prepagament virtual per al seu ús a través del dispositiu mòbil. També estarà disponible en format físic per a qui ho requerisca. La targeta estarà identificada amb un número i la identitat del beneficiari/a. Els 400€ es podran utilitzar durant els 12 mesos següents a la seua concessió.

El termini per a formular les sol·licituds d'ajudes és fins al 31 d'octubre de 2022.

 

+Info

Díptic