Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet.

Casa Nostra, és el nom que rep el projecte participat per a la pintura mural de les façanes de la Casa de Joventut Amagatall, i dels Centres Juvenils Barranquet i La Cebollera i dels Esplais Sambori i Somriure de Quart de Poblet. Els centres són espais en els quals joves comparteixen el seu temps, en els quals aprofundeixen en aquells temes que són del seu interés i desenvolupen les seues iniciatives de manera autogestionada. Casa Nostra naix amb l'objectiu de comunicar a la ciutadania la identitat d'aquests espais. Durant les ultimes setmanes, les xiques i xics, han treballat de la mà de dos reconeguts artistes com són Xelon XLF i amb la col·laboració de Cesp XLF per a poder unificar idees sobre com orientar el disseny dels seus locals. El que els agradaria que transmetera, allò que els representava i els semblava important reflectir. Amb les aportacions es va elaborar un disseny per a cada façana, el qual es va posar en comú i va consensuar amb cadascuna de les entitats.

Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet.

Casa Nostra, és el nom que rep el projecte participat per a la pintura mural de les façanes de la Casa de Joventut, Centres Juvenils i Esplais de Quart de Poblet.

Els centres són espais en els quals joves comparteixen el seu temps, en els quals aprofundeixen en aquells temes que són del seu interés i desenvolupen les seues iniciatives de manera autogestionada. Casa Nostra naix amb l'objectiu de comunicar a la ciutadania la identitat d'aquests espais. Durant les ultimes setmanes, les xiques i xics, han treballat de la mà de dos reconeguts artistes com són Xelon XLF i amb la col·laboració de Cesp XLF per a poder unificar idees sobre com orientar el disseny dels seus locals. El que els agradaria que transmetera, allò que els representava i els semblava important reflectir. Amb les aportacions es va elaborar un disseny per a cada façana, el qual es va posar en comú i va consensuar amb cadascuna de les entitats.

Finalment es va executar la pintura durant aquests dos últims caps de setmana. Unes jornades en les quals els artistes es van encarregar de preparar i esbossar els dissenys, per a posteriorment intervindre els espais juntament amb els diferents grups i executar la pintura de manera compartida.

El resultat són tres locals que comparteixen identitat cromàtica, on el morat és el nexe d'unió i personalitzats amb groc, verd i blau. Completades amb una paleta de vius i alegres colors, i que en el seu exterior representa símbols que incorporen els valors del centre, els seus nuclis d'interés o paraules amb les quals se senten identificades. La part identitària és la que especialment ha sigut realitzada pels seus protagonistes, a partir de plantilles i amb l'acompanyament dels artistes.

Un procés enriquidor tant per als artistes com per a les persones participants, que han treballat de la mà de professionals per a transmetre i compartir amb tota la població de Quart de Poblet , una visió exterior de les activitats i tallers que es realitzen a l'interior.

Aquest projecte ha rebut finançament per part de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

https://quartjove.quartdepoblet.es/casa-nostra-unes-noves-imatges-participades-dels-espais-joves-de-quart-de-poblet/
Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet. Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet. Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet. Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet. Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet. Casa Nostra, noves façanes participades dels espais d'infància, adolescents i joves de Quart de Poblet.