Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

El Cau del Drac, l'Escape Room Literari de #SenseRostre

Més de 250 joves participen en El Cau del Drac, Escape Room Literari de #SenseRostre, Lectura Oberta sobre el bullying!

L'activitat amb la qual s'inicia la Lectura Oberta interactiva #SenseRostre, està basada en Invisible, novel·la juvenil del castellonenc Eloy Moreno entorn el bullying en els entorns educatius. "El Cau del Drac", títol d'aquest nou Escape Room Literari, ha sigut un èxit rotund gràcies a la participació entusiasta de més de 250 persones joves d'entre 12 i 17 anys procedents de localitats com Alcoi, Dénia, Alacant, Novelda, Riola Corbera o Pego, entre altres.

Dissenyat perquè les persones joves de la nostra comunitat es divertisquen i reflexionen conjuntament sobre les diferents emocions que sorgeixen al voltant dels casos de bullying. I ho fan des del joc de misteri, l’Escape Room Literari "El Cau del Drac", experiència lúdica i educativa que endinsarà als seus participants en l'apassionant aventura de la qual seran protagonistes en #SenseRostre. Les persones joves arriben fins al Cau del Drac com a exploradors i exploradores d'emocions. L’Escape Room els presenta 5 desafiaments que els faran reflexionar sobre l'assetjament, els diferents rols i les emocions. Per a enfrontar-se a aquests reptes, hauran de trobar les fulles del Diari de Janus, el líder del moviment Sense Rostre que lluita contra la violència i els abusos i que els guiarà pel Cau del Drac ajudant-los a resoldre els diferents enigmes i desafiaments. L'objectiu de l’Escape Room és que els participants troben totes les Fulles del Diari de Janus, arriben fins a l'Oracle i resolguen un enigma per a poder eixir i accedir al  Viatge Lector de #SenseRostre.

Les impressions de les quasi 300 xavales i xavals que ja han participat en El Cau del Drac, i també dels tècnics i tècniques de joventut que els van acompanyar en l'experiència en el rol de Sentinelles, no han pogut ser millors i reflecteixen la diversió i l’interès suscitats per la iniciativa d'IVAJ Carnet Jove. Definit com “una experiència molt fanfarrona, “un misteri que ens ha fet pensar molt i un joc que ens ha enganxat des del principi, segur que ja us esteu preguntant què amaga aquest Cau del DracPerò espereu! No podem revelar-vos massa, perquè queden encara algunes sessions per celebrar-se al desembre i no volem fer espòilers, però sí que podem explicar-vos la seua premissa. Ací va!

L'origen de la lluita per l’equilibri en l'ésser humà entre el bé i el mal està en Janus, l'heroi dels dos rostres. El diari de Janus tanca tota la seua saviesa, però també els pensaments i dubtes de Janus abans d'iniciar el moviment Sense Rostre. Per a salvaguardar el diari i protegir el moviment, el va deixar en mans del Drac, un ésser immortal en el cau del qual hauran d'endinsar-se els qui vulguen conéixer els seus secrets. L'objectiu és obrir la porta final que us portarà a desemmascarar les dues cares de Janus. Per a això, haureu de resoldre enigmes, trobar les claus de la seua transformació i superar l'alé del Drac: un oracle amb el qual podreu continuar el vostre camí cap a l'equilibri entre alló visible i l'invisible.

Si voleu conéixer més dades i veure imatges dels Escape Rooms celebrats des del 10 d'octubre, us convidem a que entreu en el nostre StoryMap, un espai que s'anirà enriquint amb els nous Escape Rooms i on podeu conéixer de primera mà les experiències de les persones joves que ja han participat o que s'animen a participar en les sessions de desembre.

¡El Drac us espera! Aconseguireu descobrir els secrets de Janus?