Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Eleccions al Consell Municipal d'Infància de Quart de Poblet

El dimecres dia 2 de febrer s'han celebrat les eleccions per a constituir el Consell Municipal d'Infància de Quart de Poblet, amb la finalitat de promoure la participació de la infància i adolescència en els assumptes que els afecten.

El dimecres dia 2 de febrer s'han celebrat les eleccions per a constituir el Consell Municipal d'Infància (CMI), amb la finalitat de promoure la participació de la infància i adolescència en els assumptes que els afecten.

Aquest any més que mai, es tracta d'un procés electoral d'especial importància, atès que, durant el període de pandèmia, per a complir les normes sanitàries i cuidar de la salut en els centres escolars, aquestes eleccions no han pogut realitzar-se i el Consell Municipal d'Infància, s'ha renovat automàticament fins que els comicis poguessin convocar-se de nou amb les condicions de salut i benestar per a totes.

Durant aquestes dues últimes setmanes, s'han realitzat sessions en els diferents cursos de tots els col·legis i instituts per a informar i promoure les candidatures i participació.

Durant la jornada electoral d'aquest dimecres, la regidora d'Infància, Consue Campos ha assistit al moment en el qual es realitzaven les votacions en els col·legis de Ramón Laporta i Sant Enric, on, com en la resta de centres educatius del municipi, nenes i nens, no sols fan campanya per a ser triats, sinó que assumeixen els rols de presidència de la mesa electoral i vocals, a més d'exercir el seu dret al vot per a l'elecció dels seus representants.

Aquestes eleccions són una part clau en la constitució del CMI, no sols perquè és el mecanisme mitjançant el qual es constitueix en nou consell, sinó perquè són una eina amb la qual aprendre sobre la representació i la vida democràtica. En el nostre municipi, les eleccions se celebren cada any en els diferents centres escolars del municipi, en les quals es trien representants de 5è de Primària i de 1r i 3r d'ESO.

Després d'aquesta votació, el dimecres 9 de febrer, se celebrarà la constitució del nou Consell per al curs 2022-2023.

Consue Campos ha agraït especialment el treball i implicació de les conselleres i consellers actuals, que han mantingut la seva activitat i il·lusió durant la pandèmia i els moments posteriors, en els quals les mesures sanitàries van reduir de maneres significativa les activitats més lúdiques i presencials, però no la seva implicació, que han mantingut fins ara, contribuint a mantenir la veu i la mirada de la infància en el nostre municipi, així com la col·laboració de tots els centres escolars i instituts per a la celebració d'aquests comicis.

Aquest òrgan, de gran importància per al present i el futur del nostre poble, pretén inculcar la il·lusió i el valor de participar activament en els assumptes del municipi que afecten les nenes i nens i adolescents de Quart de Poblet, contribuint de manera molt especial a la millora d'aquest.

https://infancia.quartdepoblet.es/
Eleccions al Consell Municipal d'Infància de Quart de Poblet Eleccions al Consell Municipal d'Infància de Quart de Poblet