Joves de QuartdePoblet i d'altres quatre països europeus lideren un projecte Erasmus+ per la igualtat i contra la violència de gènere.
L'Ajuntament de Quart de Poblet ha rebut a un grup de 31 joves, 24 d'ells de diversos països europeus, que del 22 al 30 de juliol van desenvolupar un projecte l'eix central del qual és la prevenció de la violència de gènere i que s'emmarca dins del programa de mobilitat Erasmus+.
En l'acte de recepció, celebrat en el Consistori el 23 de juliol, l'alcaldessa, Carmen Martínez, al costat de la regidora de Joventut, Consue Campos, els ha donat la benvinguda i ha volgut agrair-los la seua implicació i dedicació, "treballant un tema tan important com ho és el de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere. És un orgull veure a gent tan jove i tan conscienciada. Podem estar tranquil·les i tranquils veient que el futur de Quart i Europa està a les vostres mans".
L'alcaldessa també ha destacat la labor que Quart està fent en matèria d'igualtat de gènere i ha posat l'accent en l'estudi realitzat entre la població adolescent sobre masclisme i relacions amoroses "que ens ha mostrat que hi ha molt en el que treballar encara".
Aquesta iniciativa naix d'un grup de 10 joves de Quart preocupades per la creixent violència masclista que existeix en la societat. Un grup que sorgeix del treball local que l'Ajuntament porta realitzant durant anys per l'apoderament de les i els joves del municipi. Des de l'àrea de Joventut, que dirigeix la regidora Consue Campos, s'ha treballat intensament en els instituts amb els grups de corresponsals als quals pertanyien les promotores d'aquesta activitat.
De fet, la meitat de les participants del grup ja ha format part d'altres accions d'Erasmus+, per la qual cosa coneixen com funcionen aquest tipus d'intercanvis. A més, tres d'elles tenen el curs de monitora de temps lliure, per la qual cosa posseeixen els coneixements necessaris per a desenvolupar l'activitat amb èxit.
En concret, seran set joves de Quart les que participen, acompanyades per un líder de grup i una persona de suport. A elles, se sumaran sis joves, acompanyats sempre per una persona líder, de cadascun dels altres quatre països participants, Lituània, França, Grècia i Regne Unit.
S'han organitzat nombroses activitats durant la setmana amb les quals es pretén conéixer la problemàtica del masclisme en diferents països europeus, així com amb l'objectiu de crear un espai de reflexió sobre el paper que cada individu pot jugar en el treball per la igualtat de gènere i la prevenció de la violència.
A més, aquest intercanvi va permetre conéixer l'opinió d'altres joves sobre les relacions amoroses, veient la perspectiva des de diferents societats, mentre es trenca amb estereotips sobre el masclisme i la discriminació de les dones.
Gràcies a aquest tipus d'iniciatives es potencia l'apoderament de les i els joves, ajudant-los a desenvolupar les seues competències en la coordinació i realització de projectes. D'igual manera, en tractar-se aquesta temàtica, les i els participants augmenten la seua sensibilitat per temes de prevenció de la violència.