Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

Nova Lectura Oberta de la mà de LEA i l'IVAJ Carnet Jove!

Nova Lectura Oberta de la mà de LEA i l'IVAJ Carnet Jove!

Ja sabeu que ens encanta donar-vos bones notícies, i aquesta és de les millors! Un any més, i degut a l'èxit de convocatòries anteriors, apostem amb entusiasme per una de les activitats educatives que més hem gaudit: unir lectura, joc i educació en valors a través d'una experiència de lectura gamificada. I ho fem de nou, com no podia ser d'una altra manera, de la mà de l'IVAJ Carnet Jove i de les nostres amigues de LEA Lectura Oberta, que per a aquesta ocasió ens proposen un viatge al continent africà de la mà d'una obra molt especial: Germanet, editada per Blackie Books i signada a dues mans per Ibrahima Balde i Amets Arzallus Antia.

“Estic a Europa però jo no volia estar a Europa”. Així arranca la història d'Ibrahima Balde, de la qual encara no volem revelar-vos molt, però sí algunes coses que sabem que faran que us cride la atenció, perquè aquesta nova Lectura Oberta promet, i molt!

Narració oral, cultures africanes, processos migratoris, la trobada entre cultures i continents, les paraules com a refugi, la memòria com a cordó que embasta la nostra experiència vital i social… Molts seran els temes que tractarem en aquesta nova aventura que està ja en procés de disseny, i moltes les sorpreses d'una experiència lectora que es configura com un viatge per part del continent africà i les seues cultures diverses, per les seues tradicions orals de transmissió de sabers, pels seus contes, històries i relats a través d'una veu real, tangible, pròxima i evocadora: la d'Ibrahima, amb paraules teixides per un altre faedor d'històries orals, el bertsolari Amets Arzallus. Tots dos ens conviden a endinsar-nos en la sonoritat d'un viatge vital i continental, en les seues olors i evocacions, en els perills i sofriments d'una odissea que, hui més que mai, ens interpel·la directament.

En aquesta ocasió, busquem lectores i lectors d'entre 12 i 16 anys. Així que ja podeu anar contant a les persones joves de la vostra localitat o territori que després de l'estiu els espera una apassionant experiència de lectura gamificada única en el seu gènere. La setmana que ve us donarem més detalls de tot el que estem preparant, encara que ja us avancem que abans de l'estiu publicarem un complet dossier informatiu. Al setembre començarà la fase de formació per a les tècniques i tècnics de joventut i els altres agents interessats en les moltes experiències i activitats que acompanyaran a les persones joves que prenguen la decisió d'endinsar-se en aquest viatge real i metafòric per la realitat de les persones migrants i els reptes, perills i aventures que tot viatge posa en el nostre camí.

Estigueu atentes a les nostres publicacions!