Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

Nova Lectura Oberta sobre el bullying de la mà d'Invisible, del castellonenc Eloy Moreno

Una nova Lectura Oberta sobre el bullying de la mà d'Invisible, del castellonenc Eloy Moreno

Una vegada més des de l'IVAJ Carnet Jove, apostem per la lectura per als nostres programes d'educació en valors! La nova Lectura Oberta, interactiva i gamificada, actualment en la seua fase de disseny a càrrec de LEA Lectura Abierta, estarà basada en la novel·la juvenil Invisible, del castellonenc Eloy Moreno, editada per Nube de Tinta.

Com en totes les nostres Lectures Obertes, es tractarà d'una experiència lectora immersiva, dirigida a lectores i lectors d'entre 11 i 16 anys. Començant amb un Escape Room inicial, els qui s'animen a capbussar-se en aquesta nova aventura lectora es convertiran en protagonistes del llibre, compartint preocupacions, reptes, aventures i jocs amb els personatges d'Invisible a mesura que avancen en la lectura.

Però aquesta és una Lectura Oberta única: pel llibre, pels temes tractats, per l'autor i per l'experiència de joc educatiu en la qual estem treballant.

Invisible és un llibre especial. Publicat en 15 països, i en fase de preproducció de la seua tan esperada adaptació cinematogràfica, tracta un tema cru, complicat, ignorat durant massa temps i que hui més que mai mereix la nostra atenció: la violència o l'assetjament en els nostres col·legis i instituts. Basat en una profunda investigació d'històries i experiències reals duta a terme pel castellonenc Eloy Moreno, és un llibre dirigit a entendre i conscienciar sobre les raons i els estralls de la violència en els entorns educatius durant l'adolescència, fent ús d’una perspectiva potent i original: el món dels superpoders.

I és precisament aquest terreny, la relectura crítica de la imatge hipertròfica de les superheroïnes i superherois de tants còmics, sèries i pel·lícules, el punt de partida d'aquesta experiència de lectura interactiva, educativa i profunda, però també lúdica i apassionant. Què ocorreria si tornem visible l'invisible, si mostrem el que normalment ocultem? Quins estranys i nous superpoders podríem desenvolupar? Com ajudar a millorar el nostre món, el nostre col·legi, el nostre institut, la vida de les nostres companyes i companys? Què significa en efecte ser valent? On està la nostra força realment? I l'heroisme?

Tot això, i molt més, molt prompte en la nostra nova Lectura Oberta!

Vols conéixer més sobre les Lectures Obertes? Visita  Llibreria Oberta, en M'importa.

 

______________________