Xarxa JoveOci Educatiu

CINQUENS y CINQUENES 2003-2021. San Miguel de Salinas

La regidoria de Joventut, amb el seu regidor al capdavant, es reuneix amb els i les cinquens i cinquenes 2003-2021 per a agrair-los la seua responsabilitat en aquesta època de pandèmia i donar-los suport perquè, quan això passe, puguen celebrar la seua "Nit de Cinquens i Cinquenes" com és habitual des d'anys inmemorables.

A San Miguel de Salinas, era tradició que els xics nascuts en el mateix any (CINQUENS) i que anaven a complir el servei militar, es reuniren l'últim dissabte de Febrer per a sopar junts i celebrar una espècie de comiat. Passaven la nit sencera per tot el poble i feien bromes més o menys pesades a determinades persones (familiars, amics, personal de l'Ajuntament, alcalde...).
Aqueixa pràctica ha passat de generació en generació, malgrat que fins i tot ja no estiguera el servei militar obligatori. I des de fa més de 25 anys, les reunions ja es feien amb els cinquens i les cinquenes, amb mes caràcter festiu i de reunió, que de comiat.

Enguany, donada la situació amb la pandèmia, des de la Regidoria de Joventut s'ha mantingut una reunió en línia amb tots i totes els/as nascuts/as en 2003 per a agrair-los la seua responsabilitat i donar-los suport perquè quan tot passe, puguen celebrar-ho com és habitual.