Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

L'exposició itinerant "Exili Il·lustrat" de l'IVAJ estarà al desembre a Benigànim, Villores, Requena i Sueca

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa 'M'importa. Educació en Valors', porta al desembre l'exposició itinerant 'Exili Il·lustrat' als municipis de Benigànim, Villores, Requena, i Sueca.

L'exposició visita els instituts d'educació secundària (IES) Oleana i el Número 1 de Requena, el Casal Jove de Sueca, el Espai Jove de Benigànim i el Espai Social de Villores.

La iniciativa 'Exili Il·lustrat' es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l'actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L'exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l'exili, entre les quals es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre altres.

Calendari expositiu

El calendari expositiu s'inicia en el Espai Jove de Benigànim de l'1 al 14 de desembre, li segueix el Espai Social de Villores del 2 al 7 de desembre. Del 9 al 14 de desembre, 'Exili Il·lustrat' arriba a l'IES Oleana de Requena, del 16 al 21 de desembre al Casal Jove de Sueca i tanca en l'IES núm. 1 de Requena del 16 al 21 de desembre.

'Exili I·lustrat' va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie 'M'importa. Educació en Valors', s'acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l'actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant esta exposició com la de 'Noemtoqueselwhatsapp' poden sol·licitar-ho telemàticament en la web de m'importa