Organitza
  • Ajuntament d'Alzira
  • Ajuntament de Benifaió
  • Ajuntament de Carcaixent
  • Ajuntament de Càrcer
  • Ajuntament de Castelló
  • Ajuntament de Guadassuar
  • Ajuntament de Manuel
  • Ajuntament de Montserrat
  • Ajuntament de la Pobla Llarga
Programes
Informació

PROJECTE DE PARTICIPACIÓ JUVENIL A LA RIBERA ALTA

Des del Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta, i els ajuntaments d’Algemesí, Alzira, Benifaió, Carcaixent, Càrcer, Castelló, Guadassuar, Manuel, Montserrat, La Pobla Llarga i Turís, i la Mancomunitat de SBS La Comuna, s’inicia un projecte comarcal de participació als centres d’educació secundària de la Ribera Alta per a buscar corresponsals juvenils.

El projecte es porta a terme a la comarca, de manera coordinada, a través de cada departament de joventut dels municipis / mancomunitats participants. En el cas de la Mancomunitat de la Ribera Alta, s’ofereix recolzament a tots els municipis, però principalment a aquelles poblacions que no disposen de personal tècnic de joventut de l’IVAJ, o dels recursos necessaris per a la seua implementació, que en aquest cas són Càrcer, Manuel i La Pobla Llarga.

El projecte estableix la figura de les tècniques i tècnics de joventut com el nexe d’unió entre la joventut i els ajuntaments o la mancomunitat. Amb aquest es tracta de conèixer els interessos, preocupacions i necessitats de les persones joves per a portar a terme accions que, comptant amb la seua participació, ajuden a promoure canvis i/o millores a la seua vida. En definitiva, es tracta de donar veu als joves davant l’administració.

Què és ser corresponsal juvenil?

Es tracta d’un programa per a descentralitzar la informació, facilitant als joves l’accés a ella.

Amb el suport de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Xarxa Jove.

Quina és la funció del corresponsal juvenil?

És informar, coordinant-se amb els professionals de les àrees de joventut dels Ajuntaments, Punts d’Informació Juvenil (PIJ) o Centres d’Informació Juvenil (CIJ), Xarxa Jove i l'IVAJ, en tots els temes d'interés per als joves.

Altra funció primordial és detectar, recopilar i transmetre demandes i necessitats dels joves.

Quin és el perfil del corresponsal juvenil?

Són joves estudiants que s’encarreguen d’informar a altres joves de recursos i activitats que els puguen interessar.

S’ocupen de gestionar un panell fix d’informació als centres educatius i d’estar amb contacte amb els professionals de joventut.

Per a més informació, cal contactar amb el Departament de Joventut de la Mancomunitat (Tel. 96 241 41 42 / Correu electrònic: [email protected]), o amb l’àrea de joventut de qualsevol dels municipis participants.

https://www.instagram.com/p/CKv0tgEKHVL/
PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta. PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta. PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta. PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta. PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta. PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta. PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta. PROJECTE D'EDUCACIÓ EN LA PARTICIPACIÓ "Nosaltres Sí Que Pintem" - Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta.