Xarxa Jove

Curs iniciació projectes de voluntariat - Salto Youth

29 de gener 2024
02 de febrer 2024
Tessalònica, Grècia
Organitza
Informació

Salt Youth organitza un curs d'iniciació per a projectes voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat, dirigit a treballadors/es juvenils i professionals que treballen amb joves en entorns desfavorits.

En aquest curs de 3 dies, s'informarà sobre com obtindre finançament per a projectes de voluntariat per als joves d'entorns desfavorits i s'explicarà com organitzar activitats de voluntariat per a la inclusió, en el Cos Europeu de Solidaritat.

Un projecte de voluntariat podria ser l'oportunitat que canvie la vida dels joves desfavorits amb els quals els professionals de joventut treballen, com per exemple, en aquells d'entorns, amb dificultats socioeconòmiques, grups discriminats, en situacions, desavantatge geogràfic , problemes de salut…

El voluntariat ofereix una metodologia per a aconseguir els objectius d'inclusió i en aquest curs les persones participants podran:

  • Aprendre a dissenyar un projecte de voluntariat pas a pas ( enviament o acolliment, individual o en grup, internacional o nacional ).
  • Descobrir els diferents recursos disponibles per al voluntariat i la inclusió i inspirar-se a través d'exemples locals.
  • Obtindre les capacitats necessàries per a començar a organitzar un projecte de voluntariat amb/per/per a joves amb menys oportunitats.

Requisits:

Treballadors i treballadores juvenils, i professionals que treballen amb joves d'entorns desfavorits.

Els cursos Voluntariat per a TOTS estaran a càrrec de 2 persones formadores internacionals amb experiència en inclusió i voluntariat, en cooperació amb SALT Inclusió i SALT Cos Europeu de Solidaritat i les Agències Nacionals per a ESC.

El curs tindrà lloc en Tessalònica, Grècia del 29 de gener de 2024 al 2 de febrer de 2024.

L'idioma de treball serà l'anglés. L'anglés no ha de ser perfecte, però ha de permetre seguir les presentacions i tindre debats en anglés.

Hi haurà una reunió de preparació en línia de 2 hores a través de zoom, dues setmanes abans de l'esdeveniment.

Termini d'inscripció:

El termini d'inscripció encara no s'ha obert. S'obrirà a la tardor del 2023.

+Info (anglés)