Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

DiscoverEU: Viatjar per Europa

01 de març 2024
31 de maig 2024
Espai Virtual
Organitza
Programes
Termini d'inscripció
  • Del 10 d’octubre 2023
  • al 18 d’octubre 2023
Informació

Nota Informativa: La Comissió Europea ha comunicat  una sèrie de modificacions destinades a millorar la participació en DiscoverEU per als i les joves que van ser seleccionades en l'última Ronda celebrada a l'octubre de 2023. A través de l'aplicació "DiscoverEU travel App", estes persones hauran de confirmar la seua intenció de viatjar, activant el seu bo de viatge.

Nova convocatòria del programa DiscoverEU. Joves de 18 anys que residisquen en un Estat membre de la Unió Europea o en un tercer país associat a Erasmus+ tenen l'oportunitat de descobrir Europa.

La ronda de candidatures estarà oberta des del 4 d'octubre de 2023 a les 12.00 (migdia, hora de Brussel·les) fins al 18 d'octubre de 2023 a les 12.00 (migdia, hora de Brussel·les).

DiscoverEU és una acció del programa Erasmus + que ofereix l'oportunitat d'explorar la diversitat d'Europa, aprendre sobre el seu patrimoni cultural i la seua història i connectar amb persones de tot el continent.

S'ofereix un bo de viatge i un viatge predominantment amb tren. Les i els joves seleccionats, rebran una Targeta Europea de la Joventut de DiscoverEU, per a obtindre nombrosos descomptes en visites culturals, activitats d'aprenentatge, esports, transport local, allotjament i menjar.

Requisits:

  • Haver nascut entre l'1 de gener de 2005 i el 31 de desembre de 2005 (tots dos inclusivament).
  • Emplenar el formulari de candidatura en línia amb un número de document d'identitat, de passaport o de targeta de residència legal vàlid.
  • Ser ciutadà, ciutadana o resident d'un Estat membre de la Unió Europea, inclosos els països i territoris d'ultramar (PTU) o un tercer país associat al programa Erasmus+ ( Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia).

Les persones participants hauran de respondre a un qüestionari (excepte si es presenta la candidatura com a membre d'un grup). Si resulten seleccionades, podràs fer un viatge d'entre 1 i 30 dies de duració entre l'1 de març de 2024 i el 31 de maig de 2025.

Joves amb una discapacitat o un problema de salut, rebran assistència i suport per a poder participar en aquesta acció.

El viatge es pot fer individualment o en grups de com a màxim 4 joves.

També es poden combinar plans de viatge amb altres participants de DiscoverEU. Per a això, el mitjà ideal és el grup DiscoverEU de Facebook. 

Les agències nacionals d'Erasmus+ ajudaran els i les joves seleccionades a establir contactes i informaran, mitjançant l'organització de reunions i quedades de viatgers i viatgeres.

A més les persones joves seleccionades es converteixen així, en ambaixadors i ambaixadores de DiscoverEU i podran compartir les seues experiències de viatge a través de xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter utilitzant l'etiqueta #DiscoverEU.

+Info