Xarxa JoveVoluntariatOci Educatiu

Voluntariat d'aus òrfenes

15 de juny 2021
15 d’agost 2021
Organitza
Informació

Esta activitat tindrà lloc entre el 15 de juny i el 15 d'agost de 2021 i està dirigida per a persones de 18 a 30 anys. L'activitat es desenvoluparà en el Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler de la Generalitat Valenciana i inclou transport des de València al centre. Inscripcions tancades!!

Objectiu

El voluntariat es desenvoluparà en les instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler de la Generalitat Valenciana en el moment de major número d'entrada de pollets orfes. Allí mateix el personal del propi Centre de Recuperació, donaran la formació pertinent a tot el voluntariat i els informarà dels protocols de comportament i funcionament del centre.

  • Els torns són orientatius perquè s'hauran de consensuar amb l'entitat o
    entitats col·laboradores del voluntariat i, també, hauran de ser conciliats amb la vida familiar dels participants.
  • El nombre màxim de voluntaris per torn és de 5 i la seua edat estarà entre els 18 i els 30 anys, no superant el màxim de 3 persones amb diversitat funcional.(*)

Amb el Voluntariat d'Ocells Orfes es busca:

  • Un espai on “ser amb els altres” sense etiquetes.
  •  Donar una segona oportunitat a xicotets ocells urbans silvestres que ingressen en el CRF El Saler.
  • Donar una oportunitat d'aprenentatge en valors a tots els participants, d'una manera especial al 50% de persones voluntàries que treballaren d'una manera inclusiva amb les persones amb diversitat funcional.

Informació
La destresa en la cura d'aquests animals s'aconsegueix amb la pràctica, per la qual cosa, la millor opció és que les i els participants estiguen, mínim, una setmana cuidant als ocellets (poden ser a dies alterns) per a no haver de començar d'inici amb nous grups.
Cada setmana participaren 5 persones per torn (15 persones a la setmana), el total de participants en el voluntariat serà de 120. No repetirà cap persona excepte en el cas en què no hi haguera joves disponibles o de manera excepcional, si es considerara especialment adequat, justificadament, en el cas de participants amb diversitat funcional.
La cura i alimentació dels ocellets es realitzarà sota la direcció i supervisió de tècnics del Centre de Recuperació i sempre sota l'acompanyament de tècnics especialistes en cria d'ocells i dinamització de l'equip d'animació.
Els ocellets solen estar preparats per al seu alliberament entre les 2 i tres setmanes de cria. Així que, durant la duració del voluntariat (dos mesos) s'organitzaran un mínim de 3 soltes col·lectives en el Centre de Recuperació, en les quals tots les i els participants i les seues famílies podran gaudir del moment de l'alliberament dels animals que han estat cuidant durant setmanes.
(*) Les persones amb diversitat funcional participaran a través de les entitats socials que les agrupen i treballen per la inclusió, que es posaran en contacte amb l'IVAJ.

 

SIMBIOSI Espai Ambiental:

Tlf.: 649 831 662

[email protected]

Voluntariat d'aus òrfenes