Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Àrea Natural de Riu Sec, Pineda de Campverd (Pilar de la Horadada)

Titularitat
Pública
  • Ajuntament de Pilar de la Horadada (1)
Gestió
Directa: personal de l’Administració
  • Ajuntament de Pilar de la Horadada (1)
Tipologia
  • No específic però de molta utilització per a joves
  • D’ús lliure
  • Ocupat amb serveis o programació
  • Parcs o places (pensats per a joves o que usen els joves) i altres espais oberts
  • Municipal
Accés
Horaris

Les instal·lacions romandran obertes al públic en general tots els caps de setmana (dissabtes i diumenges) i festius, en horari de 9.30-10:00horas a 18.00-19.00 hores.

Tancat

El mes d'agost, les instal·lacions romanen tancades per descans del personal i perill d'incendi.

Informació

El Riu Sec és una rambla d'avingudes que rep aigües de filtracions de cultius. En àmplies zones de l'itinerari, les parets d'arenisca groguenca presentan formacions bellíssimes originades per l'erosió, mostrant abundants estrats de concentració de petxines.

En el Pliocé II, la zona podria haver estat situada en una plataforma succinta molt pròxima a la línia de costa on ocasionalment a cause de les tempestes, es produiria un depòsit d'organismes marins arrossegats per elles.

El Riu Sec és l'últim reducte d'espècies lligades a mitjans fluvials del terme municipal. Romers, timons, llentiscles, estepes blanques i margallons, voregen a les eneas, els joncs i els canyissars. Garrofers, tarajes, ginestes, efedras i espart constitueixen només una xicoteta mostra de la riquesa botànica que el recorregut alberga.

Apreciar la varietat zoològica del recorregut exigeix ​​paciència i suficiente sigil. Es posible observar al blauet ia l'abellerol i gaudir del cant del rossinyol i de la merla mentre el curiós pit-roig ronda a pocs meters. Mussols reales i xics, àguiles cuabarrades, marcenques i calçades, xoriguers, xiulets reales, puputs i carboners; eriçons, conills i fardatxos ocel·lats, sargantanes colilargas, ... encapçalarien un ampli catàleg d'espècies al costat d'una infinitat d'invertebrats.

Àrea Natural de Riu Sec, Pineda de Campverd  (Pilar de la Horadada)
Ubicació

Àrea Natural de Riu Sec, Pineda de Campverd (Pilar de la Horadada)

Rutes senderisme Riu Sec

Normes Riu Sec

Quadern de ruta Riu Sec