Titularitat
Pública
Gestió
Directa: personal de l’Administració
Tipologia
  • No específic però de molta utilització per a joves
  • D’ús lliure
  • Ocupat amb serveis o programació
  • Cultural
  • Municipal
Informació

La Biblioteca Municipal de Catral, la creació de la qual data de l'any 1994, està integrada en la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, la qual cosa permet la consulta del catàleg de la biblioteca a través d'Internet, realitzar préstecs interbibliotecaris i tindre el carnet de lector que serveix per a totes les biblioteques que estan integrades en la xarxa.

La biblioteca permet la consulta dels seus fons en el propi recinte de dilluns a divendres durant el següent horari:

Matins: de 10.00 h a 13.30 h
Vesprades: de 17.00 h a 20.30 h
La direcció del Catàleg és: https://xlpv.gva.es/cginet-bin/abnetop/o8536/id26a913a5?acc=101

 

La Biblioteca Municipal de Catral, consta d'una sèrie de serveis:

D'orientació i formació a l'usuari.
De lectura en sala i l'accés directe a la col·lecció.
De préstec.
D'informació i de referència (enciclopèdies, diccionaris, guies de novetats, etc.).
D'extensió bibliotecària: Activitats culturals de la biblioteca.
D'Internet.
De novetats.
– D'orientació i formació a l'usuari. La biblioteca presta una sèrie de serveis als usuaris mitjançant la seua orientació, l'estudi de les seues necessitats d'informació i la formació d'aquests, per a ensenyar-los a utilitzar la biblioteca i els recursos d'informació de manera eficient.

 

– De lectura en sala i l'accés directe a la col·lecció. La biblioteca municipal és de lliure accés i està gratuïtament al servei de la comunitat local, per a atendre les necessitats informatives, educatives i recreatives del públic en general. La biblioteca Municipal de Catral es divideix en diverses seccions:

Secció Infantil.
Secció Juvenil (entre 14 i 17 anys).
Secció Adults.
Hemeroteca: A la sala d'adults trobem disponibles una selecció de revistes d'interés com són: *Clij, Educació i biblioteca, Que llegir, *Computer hui, *Geo, Més enllà de la ciència, Molt interessant, etc. Es poden llegir en sala i els números endarrerits portar-los a casa en préstec.
Materials especials: A la biblioteca es poden trobar els següents materials especials: Vídeos, DVDS, *Cassettes, Diapositives, *Compact – *Disc, CD – *Rom, Disquets d'Ordinador, Fotografies, etc…
Fons Local: El fons local abasta tota la producció documental sobre Catral i el seu entorn en els diferents suports d'informació. Així inclou tant la producció impresa en les diferents formes bibliogràfiques (monografies, periòdiques, fullets i plegats) com a materials especials (enregistraments sonors, vídeos, DVDS, etc…) i material gràfic (cartells, diapositives, fotografies, etc…).
– De Préstec. Per a fer ús del servei de préstec a la biblioteca és necessari tindre el carnet de lector.

 

– D'informació i de referència (enciclopèdies, diccionaris, guies de novetats, etc.) Mitjançant aquest servei es pretén assessorar o ajudar, amb indicacions, dades, informes, etc.., tendents a orientar al lector en la cerca del material *bibliógrafico del seu interés, mitjançant enciclopèdies, diccionaris o guies de novetats per a xiquets i adults.

– D'extensió bibliotecària: Activitats culturals de la biblioteca. Les visites de grups escolars són una de les activitats més usuals que es realitzen a la Biblioteca Municipal de Catral. També es coordina des de la biblioteca, com a centre cultural de la localitat, l'Associació d'Investigadors Locals «*Castrum *Altum».

– Accés a Internet. En la secció infantil-juvenil tenim el Servei d'Accés a Internet per als usuaris universitaris i adults de la localitat, per a això tenim 4 punts d'accés. El control d'aquest servei es realitza mitjançant una sol·licitud de l'usuari i la duració màxima és de 30 minuts per persona i dia.

 

– Novetats Ací podràs trobar l'últim que la biblioteca ha comprat i inclòs en el catàleg. Si vols, pots suggerir la compra de llibres, DVDS, etc… que la biblioteca no tinga i per a això disposes del Servei de *Desiderata en la mateixa biblioteca.

Novetats infantils – Juvenils.
Novetats Adults.
Novetats Audiovisuals.

Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral Biblioteca Municipal de Catral
Ubicació
  • C/ Manuel Flores 32
  • Catral (03158)
  • El Baix Segura / La Vega Baja
  • Província Alacant