Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Unió Musical de Benidorm

Tipologia
  • No específic però de molta utilització per a joves
  • Ocupat amb serveis o programació
  • Municipal
Informació

Sorgeix aquesta entitat, com a quasi tots els pobles valencians, per a aglutinar les inquietuts musicals dels ciutadans que, a l'any 1925, demanen i obtenen del seu Alcalde D. Vicente Llorca Alós, la seua ajuda a la unificació d'esforços i per fi, després del nomenament del mestre Vives com a Director de la Banda, es presenta davant del poble  de Benidorm el dia 3 de juny de 1926.

Posteriorment, per desaveniències entre els seus components, decidiren dividir-se i formar dues Bandes que desapareixen al començament de la guerra civil.

A l'any 1942, sorgeix de nou la Unió Musical i no és, fins els anys setanta quan es produeix l'inici de la millor etapa de nostra Banda.

La Banda ha sigut dirigida per Don Bernabé Sanchís Porta , des de 1976, por D. Rafael Doménech Pardo, D.José Fco Rovira Peretó i des de primers de Desembre de 2007 D.Joan Iborra. Entre les seues nombroses i relevants actuacions podem destacar la Consecució de diversos premis a Certàmens, els realitzats a TVE, així com les dutes a terme a el Gran Casino de Dauville (Francia), el concert per a les TV Suiza i Alemana a la Torre Montparnasse de París, Festival de Bandes a Loures (Portugal),concerts per tota la geografia espanyola i l'actuació davant
La Santitat, Juan Pablo II
, a l'estadi Santiago Bernabeu de Madrid on va ser seleccionada per a representar el sentir musical dels jóvens espanyols.

A 1993 obté el primer premi Provincial i Autonòmic de Bandes de primera categoria de la Comunitat Valenciana.

Des dels anys 50 han passat per la Unió Musical gran número de músics siguent el resultat d'una Banda Sinfònica de 106 músics amateurs i una escola amb quasi 200 educands.

Ubicació
  • Tomás Ortuño, 8 Edificio Coblanca XII, 1º