Xarxa JoveOci Educatiu

Abast Animació publica un manual didàctic per al sector de l'animació juvenil

València, 14 de desembre de 2020.- #AbastAnimació presenta, sota el segell editorial d'Auca Projectes Educatius, el llibre 'Oci Educatiu. Didàctica de la dinamització i direcció d'activitats de temps lliure' que naix amb l'objectiu de compartir la nostra manera d'entendre com han d'impartir-se els cursos d'animació juvenil i la nostra metodologia docent en matèria de formació en l'àmbit de l'animació sociocultural.

La presentació del llibre tindrà lloc el 17 de desembre a les 19.30 hores en directe des del nostre Canal de Youtube i en la qual participaran els Coordinadors de la publicació, Jorge Fernández i Ximo Valero. Accessible en directe per a tothom a través del canal de YouTube de Abast Animació

En este llibre coordinat per Jorge Fernández i Ximo Valero es posa el focus en la infància, l'adolescència i la joventut i, concretament, en la importància de la formació en l'àmbit de l'oci educatiu. "Ells i elles són el nostre present i el nostre futur i amb ells i elles hem de construir una ciutadania amb major consciència social, més solidària, crítica i conscient de les oportunitats que té per a poder canviar les coses", afirmen.

El llibre aborda cinc eixos temàtics relacionats amb la formació en lliure infantil i juvenil. Els seus autors i autores ens brinden la possibilitat d'endinsar-nos en la identificació i caracterització dels diferents contextos educatius en els quals es troben la infància i l'adolescència, possibilitats educatives del temps lliure, mètodes de participació, tècniques i recursos expressius, tècniques de dinamització, educació ambiental, gestió de grups i marc normatiu, entre altres.

El llibre s'escriu entre els mesos d'octubre de 2019 i juny de 2020, a la meitat d'una pandèmia mundial, és per això, que per a Ximo Valero "en temps de COVID-19, igual que altres sectors, l'OCI EDUCATIU ha hagut de tornar a definir-se, a reinventar-se, a replantejar-se. De fet, des de la nostra escola "es va habilitar una plataforma de formació online per a poder continuar amb els cursos que es van suspendre durant l'estat d'alarma, encara que no volem que siga la forma perquè l'essència és el contacte amb les persones", assenyala el Coordinador de la publicació.

En este sentit, Abast Animació reconeix el MANIFEST PER LA NECESSITAT D'UN OCI EDUCATIU subscrit al maig de 2020 per diferents entitats de l'estat espanyol que es desenvolupen la seua activitat en l'àmbit de les polítiques de joventut i del treball amb joves, es defensa que "l'oci educatiu i comunitari és educació i aprenentatge, bidireccional i participatiu, amb objectius, competències i metodologies, tal com succeeix en altres sistemes com l'escola, però en altres espais i temps".

Què és Abast Animació?
Abast Animació és una entitat prestadora de serveis a la joventut, fundada a Alacant l'any 2001 i que actualment compta amb seus operatives a Sant Joan d'Alacant, Castelló i València. L'entitat és titular de l'escola d'animadors i animadores juvenils EOAJ-ABAST, homologada per la Generalitat Valenciana, a través de l'IVAJ, per a impartir cursos oficials de formació en matèria d'animació juvenil (monitor/a d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, director/a d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, formador/a d'animadors/as i cursos de formació permanent).

Abast Animació publica un manual didàctic per al sector de l'animació juvenil