Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Arqueología juvenil en el Castillet de Millares

El campo de voluntariado se desarrolla en la fortaleza islámica, y está centrado en la historia y el medio ambiente. Amb la colaboración del Ayuntamiento de Millares con un total de 15 jóvenes, de 15 a 17 años.

L'IVAJ ha organitzat el camp d'Arqueologia el Castillet de Millares per a joves de 15 a 17 anys, que es desenvolupa de l'1 al 15 d'agost dins del programa 'Viu la Solidaritat'.

El projecte inclou l'excavació en el Castillet de Millares, fortalesa islàmica que va ser catalogada Bé d'Interés Cultural en 2002, i activitats que tenen com a focus central la història i el medi ambient. A més, pretén fomentar la participació activa dels i les habitants del poble amb la col·laboració de l'Ajuntament de Millares.

Així mateix, el grup de voluntariat desenvolupa excursions, visites culturals i xarrades; l'estudi per a l'obertura d'una sendera local, dinàmiques de grup, activitats esportives, jocs, així com rutes i trobades literàries.

Les activitats, que es desenvoluparan durant les vesprades i caps de setmana, estan adaptades a les característiques de l'entorn i de les persones participants i són coordinades per un equip format per professionals de l'animació, sota la responsabilitat de l'IVAJ, que conviuran i participaran del camp.

Els camps de voluntariat ajuden a donar a conéixer poblacions com Millares, l'art rupestre de les quals pertany a l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco en 1995.

Este estiu, dels 8 camps organitzats en la Comunitat Valenciana, tres han sigut d'Arqueologia: Obradors, a Manises, del 27 juny a l'11 de juliol; la vila romana El Prat de Viver, del 10 al 23 de juliol, i la fortalesa islàmica El Castillet de Millares, de l'1 al 15 d'agost.

Arqueología juvenil en el Castillet de Millares Arqueología juvenil en el Castillet de Millares Arqueología juvenil en el Castillet de Millares Arqueología juvenil en el Castillet de Millares Arqueología juvenil en el Castillet de Millares