Xarxa Jove

Benidorm alberga la Trobada de la Xarxa Jove 2021

Toni Pérez dona la benvinguda a tècnics de joventut de la Comunitat Valenciana i assenyala els reptes de les polítiques de joventut: formació, sostenibilitat i capacitació

Els joves passen d'objectes a subjectes de les polítiques de Joventut

InFòrum, la Trobada de la Xarxa Jove de la Comunitat valenciana, inaugura les sessions de 2021 que es prolongaran fins demà per la vesprada en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm, tornant a la presencialidad.

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Benidorm, amb el regidor Jaime Jesús Pérez al capdavant, ha col·laborat amb l'Institut Valencià de la Joventut i el Consell Valencià de la Joventut en l'organització d'aquesta trobada professional.

En la inauguració, l'alcalde Toni Pérez ha donat la benvinguda als participants, tots ells tècnics de Joventut, i destacat la importància de les polítiques de joventut on la clau està, va dir, “a escoltar els joves i acompanyar-los a aconseguir els objectius”.

Per a l'alcalde de Benidorm “els reptes! de les polítiques de joventut estan en “la formació, la sostenibilitat i l'adaptació al canvi climàtic, i a aprofundir en eines que capaciten per a triar lliurement”, demanant als professionals assistents “la implicació necessària” perquè “quan un jove truque a la porta d'un Centre d'Informació Juvenil sempre trobe resposta”. Pérez va assenyalar que les qüestions que afecten el col·lectiu estan en els fulls de ruta de la política municipal, com en la de l'Ajuntament de Benidorm que a través del primer Pla Jove destacant projectes en marxa com el Centre Juvenil, enquadrat en l'Estratègia de Desenvolupament Urbans Sostenible i Innovador, o l'alberg juvenil al Parc de la Sèquia Mare, animant a l'IVAJ a desenvolupar un pròxim InFòrum en él.

La vicepresidenta del Consell Valencià de la Joventut, Irene Peris va obrir la sessió plantejant la necessitat de polítiques que escolten les reivindicacions dels joves i el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, va assenyalar el creixement de Xarxa Jove i les bases de la trobada –participació, comunicació i benestar emocional- sobre els quals pivoten les sessions que al llarg de les jornades desenvoluparan trobades i itineraris al costat de ponències i conferències. Martí va assenyalar que “celebrar aquesta reunió a Benidorm ens dona visibilitat”.