Xarxa JoveOci EducatiuM'Importa

Dia de la Joventut

El 12 d'agost celebrem el Dia Internacional de la Joventut, una data promoguda per l'ONU que pretén aconseguir la participació juvenil en tots els àmbits socials, amb la finalitat de solucionar els reptes als quals s'enfronta la joventut.

Els joves són DETERMINACIÓ, TOLERÀNCIA, IL·LUSIÓ, CAPACITAT DE SUPERACIÓ, ESFORÇ... La pandèmia ha sacsejat les seues vides i ha obert la porta a un món d'incertesa.

 

Un dels principals problemes que afecta a la joventut són els referents a l'ocupabilitat. A Espanya les xifres d'atur dels joves són les més altes de tota la Unió Europea. Aquest fet comporta que els joves que treballen ho facen en condicions molt precàries. La precarietat laboral que viuen els nostres joves suposa l'empobriment i la manca d'expectatives de futur. Així, la majoria dels joves comencen la seua vida laboral amb salaris baixos i llocs de treballs molt inestables. Per això, l'accés a la vivenda és un altre repte que han de fer front, ja que no els permeten accedir a una vivenda en propietat perquè no tenen la capacitat per a pagar l'entrada, ni un treball estable per poder finançar una hipoteca. També, el mercat de lloguer és escàs i amb uns preus no accesibles per als seus salaris.

 

 

El mitjans de comunicació ha criminalitzat la joventut fent-los responsables dels rebrots de la COVID-19. En definitiva, els joves s'han sentit sols, tristos, desesperançats... La pandèmia ha interromput a les seues vides: els seus projectes i la seua salut mental. Han augmentat els casos d'ansietat, estrés, preocupació, etc. Està en perill la salut mental dels nostres joves fins al punt que la taxa de suicidis s'ha vist incrementada i és la principal causa de mort entre els joves.

 

El present és un escenari eminentment dinàmic i en constant canvi que pot limitar qualsevol projecte. I ahí està el valor de la joventut transmetent al conjunt de la societat FORÇA, DINAMISME, ENERGIA, RESPONSABILITAT I, AL CAPDAVALL, LA SEUA CAPACITAT D'ADAPTACIÓ.

 

FELIÇ DIA DE LA JOVENTUT!