Xarxa Jove

El Calaix Jove presenta el Barrejat d’Oci 2021

És un catàleg del Calaix Jove amb l’objectiu d’oferir una ferramenta de treball a totes les poblacions de La Safor que vulguen programar activitats d’oci educatiu per a joves i adolescents, fent-ho amb propostes fetes amb la dedicació d’especialistes en cada tema i sobretot nascudes a la nostra comarca, La Safor.
El Calaix Jove de la Mancomunitat de Municipis de la Safor presenta el nou catàleg del Barrejat d’Oci per a 2021, amb un format renovat que el fa més dinàmic, més interactiu i amb noves propostes d’activitats. Però, l’objectiu continua sent el mateix: d’una banda, oferir una ferramenta de treball a totes les poblacions que vulguen programar activitats d’oci educatiu per a joves i adolescents; i, d’altra banda, fer-ho amb propostes fetes amb la dedicació d’especialistes en cada tema dels que es troben al catàleg, i sobretot nascudes a la nostra comarca, la Safor.
 
Encara que ens envolta la crisi sanitària, que també és climàtica i social, des del Calaix es continua destacant el valor intrínsec de l’oci educatiu i comunitari com a element de dret de la ciutadania i com a espai per al desenvolupament i creixement personal de la joventut. Entenent les activitats d’oci educatiu com a aquelles que complementen el currículum escolar la població jove, és a través d’aquestes que es poden compensar els efectes negatius de la COVID-19 des de juliol de 2020 i, sobretot, al llarg de 2021.
 
El catàleg està format per unes recomanacions inicials per a als ajuntaments que vulguen programar activitats per a joves en temps de pandèmia. Així com un ventall d’activitats presencials i en línia que aborden distintes temàtiques, des d’activitats de medi ambient a tallers per la igualtat de gènere, passant per activitats d’art, música, educació emocional, teatre i circ, història i etnologia i participació juvenil.
 
Enguany, s’ha volgut llançar el catàleg en línia, amb l’objectiu de fer-lo més interactiu, amb una informació més clara, visual i dinàmica. D’aquesta manera, els ajuntaments interessats a programar alguna de les activitats, només han de sol·licitar-la entrant al catàleg penjat en: https://bit.ly/calaixjove
 
Per tal d’impulsar l’economia del sector, la Mancomunitat de Municipis de la Safor ofereix un descompte en una de les activitats escollides.
 
I, a més a més, el catàleg s’ha treballat junt a l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat i totes les activitats on es treballa el gènere i la igualtat poden ser susceptibles de justificar els fons rebuts per tots els ajuntaments per a dur a terme les mesures del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
https://bit.ly/barrejatoci