Xarxa JoveOci Educatiu

Finalitzen els camps de treball del Programa Erasmus + de la Marina Alta amb un gran èxit de participació juvenil

El resultat dels camps de treball organitzats per l’ONG DeAmicitia, amb seu a Sanet i Els Negrals, amb la col·laboració de la Xarxa Jove de la Marina Alta i l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) finalitzen amb un gran èxit de participació juvenil.

Un total de 206 joves, de diferents indrets d’Europa, han participat en els diversos workamps organitzats a la Marina Alta els passats mesos d’estiu, on s’han complert les expectatives marcades inicialment al llarg dels dotze projectes organitzats en aquesta edició estiuenca.

L’ONG DeAmicitia destaca la dificultat que ha ocasionat la pandèmia actual a l’hora de dur a terme aquest projecte europeu. Malgrat això, i conjuntament amb la destacada col·laboració de la Xarxa Jove de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta i l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), s’ha pogut dur a terme la inserció de persones voluntàries europees a diversos pobles de la Marina Alta (Els Poblets, El Verger, El Ràfol d’Almúnia, Sanet i els Negrals, Calp, Beniarbeig, Sagra, Ondara i Tormos) i de la Marina Baixa (Benidorm, Callosa d’En Sarrià i Altea).

Els camps de treball han complert els seus objectius. Aquests, a més de ser una alternativa d’oci i desconnexió, han servit, entre altres coses, per a arribar un pas més enllà en la manera d’educar a la joventut i en posar de manifest els valors de viure als pobles d’interior (o del interior de la nostra comarca) i la importància de respectar la natura i la biodiversitat entre d’altres aprenentatges.

Es van desenvolupar 12 workcamps, entre les dos comarques, alguns d’ells  dedicats a la conscienciació sobre la importància de la cura dels espais naturals, amb l’aplicació al programa d’exercicis dedicats a preservar l’àrea de reserva natural de les Fonts de l’Algar o neteja de platges com la de Calp.

A més també s’han dut a terme tasques interculturals, com és el cas de la participació en l’escola d’estiu dels Poblets, tasques de manteniment, com és el cas de Sagra i Sanet i  els Negrals o a Beniarbeig amb la creació del futur espai jove local, o tasques artístiques com és el cas del Verger o Tormos, amb la creació d’un mural urbà participatiu.

En definitiva, al llarg d’aquest estiu, s’ha aconseguit els objectius marcats inicialment: fomentar la interculturalitat, el desenvolupament comunitari local, la conscienciació sobre la preservació del medi ambient, i promoure la cultura artística.

 

http://www.macma.org/finalitzen_els_camps_de_voluntariat_del_programa_erasmus_plus_de_la_marina_alta/