Vídeo experiències: https://youtu.be/ukKXruXq7js
Una oportunitat de veure el món a través dels ulls d'altres persones
Una comunitat on es poden crear relacions personals a través de fronteres
Una oportunitat per aprendre noves habilitats valorades pels empresaris (treball en equip, comunicació intercultural, alfabetització digital, etc.)
Els Intercanvis Virtuals Erasmus+ són una iniciativa recent de la Comissió Europea. Són activitats totalment gratuites obertes a la participació de tots els joves de 18 a 30 anys que resideixen a Europa i al Sud del Mediterrani.
Intercanvis virtuals son uns encontres digitals on joves de diferents països es reuneixen per parlar sobre diferents temes. Algunes propostes actuals son Joventut, pau i seguretat, Alimentació sostenible, Combatre el discurs de l’odi, Canvi Climàtic, Globalització i cultura local, entre d’altres. Cada intercanvi compta amb una duració determinada, que pot incloure d’una a deu sessions.
Cada setmana els joves es reuneixen en grups reduïts, a través d'una plataforma virtual per participar en un debat en directe dirigit per facilitadors. En aquestes sessions, comparteixen el seu punt de vista amb altres joves i aprenen a pensar de forma crítica amb curiositat i empatia. Els diàlegs poden complementar-se amb conferències o lectures. L'idioma pot ser anglés, francés i àrab.
Amb aquestes activitats, els joves desenvolupen competències clau com comunicació intercultural, pensament crític, curiositat i autoestima, són més conscients dels estereotips actuals i poden construir relacions d'amistat amb altres joves de cultures diferents.
També hi han oportunitats de formació per a treballadors juvenils i educadors que volen desenvolupar nous mètodes d'ensenyament.
Vols un exemple?
Activitat sobre alimentació sostenible amb perspectiva mediterrània, el curs dura 5 setmanes, del 25 de maig al 24 de juny, amb el compromís de dedicar unes 3-4 hores setmanals. La inscripció està oberta fins al 17 de maig
Consulta tota la informació actualitzada a la web europea del programa Intercanvis Virtuals Erasmus+