L'IVAJ portarà l'obra 'El viatge impossible' del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València a Vilafranca, Castelló i Cocentaina, dins de la Gira 'M'importa IVAJ 2021'.
Enguany, la gira viatja a Vilafranca el pròxim 10 de juny; a Castelló, l'11 de juny, i a Cocentaina, el 17 de juny on Escena Erasmus realitzarà dos tipus de funcions en cada municipi: una matinal destinada al públic jove per a instituts d'educació secundària (IES), i una altra vespertina oberta al públic en general.
Totes les funcions són gratuïtes, gràcies al programa Carnet Jove de l'IVAJ i s'emmarquen dins del programa 'M'importa' d'educació en valors de l'IVAJ, que suposa un compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d'empatia, de tolerància, de pau, de drets socials i de tantes altres coses que importen de veritat a la gent jove.
Els espectacles d'Escena Erasmus aborden la realitat de l'Europa actual amb una visió crítica i fent partícip el públic de les seues reflexions. Enguany, el muntatge es basa en la idea de 'viatge' en estos temps en què viatjar és més difícil que mai. L'espectacle planteja que potser tornar als pobles és una idea sana i efectiva per a reconstruir el món.
En totes les funcions es respectaran les mesures de seguretat, aforament i prevenció de la COVID-19.
'El viatge impossible'
'El viatge impossible' està dirigit per Josep Valero, amb textos escrits per quatre dramaturgs de l'escena valenciana: Daniel Tormo, Guadalupe Sáez, Isabel Martí i Gemma Miralles.
L'espectacle està protagonitzat pel canari Nicolás Aranda, els francesos Arnaud Barennes i Sélune Cannizzo, la italiana Allegra Florioli, la valenciana Elena Francés, la suïssa Paloma Gros-Hostettler i l'alemanya Kika Miederhoff.
Per a Escena Erasmus hem viscut un any en què anar al poble del costat, a una altra comarca o a una altra autonomia era tot un viatge. S'han viscut uns mesos en què eixir a comprar era tot un viatge; en els quals traure al gos a passejar era tot un viatge.
En la presentació destaquen que en moments en els quals no es pot viatjar lluny, pot ser el moment de fer viatges de tornada, conéixer els llocs de procedència i fins i tot de tornar als pobles d'origen.
Col·laboració IVAJ-Escena Erasmus
La col·laboració entre l'IVAJ i Escena Erasmus ha permés en els tres últims anys portar espectacles com 'La Gran Final'(2018), 'Una cançó per a Europa' (2019) o 'El xou del nou món' (2020) a municipis de les províncies d'Alacant i Castelló.
Escena Erasmus és Premi Europeu Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu 2011 i esment d'honor del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe, un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per a aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural i d'esta manera, construir una Europa més beneficiosa per a la ciutadania.