Xarxa JoveOci Educatiu

L'IVAJ organitza InFòrum 2020 amb el lema "Oci educatiu i joves en temps de caos"

Més de 160 participants es donaran cita els dies 18 i 19 de novembre a través de les plataformes digitals i les xarxes socials

InFòrum 2020, la reunió anual de professionals i personal tècnic de Joventut de la Comunitat Valenciana, que es desenvoluparà en línia els dies 18 i 19 de novembre, es presenta amb el títol 'Oci educatiu i joves en temps de caos', reconeixent que la pandèmia de la COVID-19 ha generat disfuncions en les programacions d'oci educatiu i d'informació juvenil i també "una certa sensació de caos".

El director de l'IVAJ ha destacat que "és necessari tirar avant ja que malgrat les dificultats de comunicació i participació estructurada cal buscar fórmules creatives, audaces i encoratjadores". A més, Jesús Martí, ha manifestat davant la pròxima celebració d'Infòrum 2020 "la necessitat de continuar desenvolupant programacions d'oci educatiu per a la joventut en la Comunitat".

En este sentit, s'han inscrit més de 160 participants en InFòrum 2020 per a compartir realitats, fórmules de treball en el moment actual i també pensar en el període post-COVID, a través de taules redones en línia, seminaris web participatius, presentació de bones practiques, píndoles informatives o 'clownclusiones' entre altres novetats.

Programa Infòrum 2020
El dimecres, 18 de novembre, el professor Joxe Jiménez, de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat del País Basc, pronunciarà la conferència inaugural titulada 'Gaztematika'. A este col·loqui li seguirà una taula redona moderada pel responsable de l'Observatori Valencià de la Joventut, Adolfo Carnero.

En les intervencions es presentaran estudis sobre la joventut valenciana per part del Consell Valencià de la Joventut i de l'Observatori Valencià de la Joventut, així com l''Estudi de la percepció i l'impacte en la joventut de la Comunitat Valenciana després de l'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID-19', realitzat per EIXAM. També es coneixeran les propostes pel canvi social i la millora de les polítiques públiques de la trobada de participació de joves, a càrrec d'EAPN.

Així mateix, el director general de l'IVAJ dissertarà sobre polítiques de joventut: pla de municipalització i desenvolupament de la llei de polítiques integrals de joventut.

Posteriorment, s'obrirà l'espai APJCV i es donarà pas a les píndoles informatives sobre formació i programes de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil Eryica, sobre Joves.lab de Joves.net; novetats del programa 'M'Importa' i del pla de formació de l'IVAJ o La posada en marxa un consell local de joventut, a càrrec del Consell Valencià de la Joventut.

Igualment, el dijous 19 es realitzaran reunions per zones i es visionaran projectes de bones pràctiques que es pujaran al canal de l'IVAJ en Youtube. Després de les conclusions i l'avaluació es procedirà a la clausura d'Infòrum 2020.