Xarxa Jove

Resultats de la Consulta Pública sobre l'Estratègia de la UE per a la Joventut 2019-2027

Els participants en la Consulta Pública sobre l'Estratègia de la UE per a la Joventut 2019-2027 procedien de 38 països i el grup més nombrós va ser el d'Espanya (23%).

El públic va tindre l'oportunitat d'expressar les seues opinions sobre:

  • Els reptes als quals es van enfrontar els joves entre 2019 i 2022.
  • L'ajuda prestada per la UE o els països.
  • El coneixement dels instruments associats a l'Estratègia de la UE per a la Joventut.

Es va constatar que el compromís dels i les joves, a través dels instruments de l'Any Europeu de la Joventut estava impulsat principalment pel desenvolupament personal, l'educació i la curiositat.

Jóvenes de entre 18 i 23 anys van ser els participants més actius, sent el Portal Europeu de la Joventut, Erasmus+ i el Diàleg de la Joventut de la UE els instruments més utilitzats.

Es va preguntar a totes les persones, per les seues idees sobre com podria l'Any Europeu de la Joventut donar una millor resposta a les necessitats dels i les joves. Els tres temes principals plantejats pels qui van participar van ser:

  • La salut mental i el benestar entre les persones joves.
  • La participació en les activitats i el desenvolupament de l'Estratègia de la UE per a la Joventut, de joves amb diversitat funcional, joves migrants o que pertanyen a col·lectius vulnerables i minories
  • La sensibilització entre les persones joves i la comunicació d'oportunitats a través de canals com les xarxes socials, les escoles o a través de l'organització d'esdeveniments locals.

+Info