Xarxa Jove

CORRESPONSALS JUVENILS DE LA RIBERA BAIXA

27 de setembre 2021
Espais
Tipologia
  • Específic per a joves
  • Alumnat Actiu
  • Comarcal
Destinataris
Edat
  • 12-17
Sexe
  • Home
  • Dona
Perfil
  • Participants
Temporalitat
Dates
  • Del 27 de setembre 2021
Actuació
Continuada (més de 3 mesos)
Periodicitat
Anual
Accés
Requisits
És requisit indispensable estar matriculat/da en 3r d’ESO com a mínim i tenir disponibilitat horària de entre una o dues hores setmanals per tal de desenvolupar la tasca de corresponsal. Emplenar la fitxa d’inscripció i aportar la documentació següent: - Fotocòpia del DNI. - Certificat de matrícula del centre educatiu on cursa els seus estudis. - Vídeo o redacció de presentació amb una durada màxima de 2 minuts explicant qui eres i per què hauries de ser corresponsal.
Informació
Objectiu

Els objectius del Departament de Joventut amb el Programa dels CORRESPONSALS JUVENILS de la Ribera Baixa son:

- Crear un grup de corresponsals actius disposats a vetlar per la participació juvenil dins de l'IES i fora d'aquest.
- Tindre un punt de referència dins de l'IES perquè la difusió d'informació en matèria de joventut arribe a la majoria de joves possibles.
- Potenciar els/les corresponsals perquè la informació arribe a tots els municipis de la comarca de la Ribera Baixa on és més difícil accedir a la informació.
- Recaptar la informació de les activitats que s'organitzen pel o per als joves, des de les diferents institucions (IES) on es desenvolupa el programa.
- Fomentar la participació juvenil entre els joves de la comarca de la Ribera Baixa.

Projecte

Els Corresponsals Juvenils és alumnat seleccionat d’Instituts d’Educació Secundària de la comarca de la Ribera Baixa. La funció principal dels i les Corresponsals és la d'informar  als seus companys i companyes de convocatòries, recursos, beques, ajudes, programes europeus, carnets juvenils, activitats d'oci, tallers, etc.

Participen com a mediadors i medidadores entre l'administració i la joventut mitjançant una informació horitzontal i pròxima.

CORRESPONSALS JUVENILS DE LA RIBERA BAIXA