Xarxa JoveM'Importa

Encontres periférics per la cultura i la joventut

13 de setembre 2019
30 d’abril 2020
Titularitat
Entitat no lucrativa (associació, federació, fundació, coordinadora, consell, grups informals…)
Espais
Tipologia
 • Específic per a joves
 • Altres
 • Comarcal
Destinataris
Nombre setmanal de destinataris
4
Edat
 • 18-23
 • 24-29
 • Més de 29
Sexe
 • Home
 • Dona
Perfil
 • Usuaris-àries
Temporalitat
Dates
 • Del 13 de setembre 2019
 • al 30 d’abril 2020
Actuació
Continuada (més de 3 mesos)
Periodicitat
Mensual
Accés
Horaris

De 9:30 a 14:30

Requisits
Busquem: 1. Projectes/iniciatives locals ja en marxa en les seues etapes inicials i amb alguns resultats demostrables, o idees de nous projectes per part de promotors que hagen desenvolupat algun projecte amb anterioritat. 2. Projectes/iniciatives culturals, patrimonials, educatius i/o socials que tenen la joventut com a públic objectiu (directe o indirecte, exclusiu o no). 3. Projectes/iniciatives locals que contribueixen a la dinamització de la comarca de l'Alto Palancia.
Informació
Objectiu

Lluitar contra la despoblació juvenil a la comarca

En aquest programa la joventut és clau perquè és aquella que desapareix: si els joves se'n van, els pobles moren.

Per aquesta raó, a través del programa “Trobades perifèriques” volem donar suport a projectes que aposten per la joventut a la comarca. No busquem exclusivament joves que facen projectes, sinó projectes que impacten en la joventut i que, al seu torn, posseïsquen un vessant d'art, territori local i/o patrimoni.

Fomentar les interaccions i la col·laboració entre iniciatives culturals, però també socials i educatives del territori

El que pretén “Trobades perifèriques” és trencar l'aïllament dels agents culturals i/o de joventut del territori: que les persones que presenten els projectes (joves artistes, educadors, polítics, tècnics d'associacions, representants d'empreses culturals, etc.) puguen tindre, en finalitzar aquest programa, una xarxa en què poder donar-se suport, crear sinergies i dissenyar solucions comunes a problemes col·lectius del territori

Explicació dels detalls del recurs

Amb el programa “Trobades perifèriques” volem generar (i donar suport) un grup de treball compost per persones i organitzacions que actuen en el desenvolupament d'iniciatives culturals per al benefici de la comarca en general i a la seua joventut en particular. El treball d'aquest grup es desenvoluparà en diferents moments:


Què farem?

Grup de treball a Almedíxer

Tindrem l'oportunitat de visitar el projecte de l'ÀRIA a Còrsega que, al llarg dels 20 últims anys, ha sabut revitalitzar un territori molt aïllat a través del desenvolupament d'un projecte teatral per al territori.

Viatge d'estudi a Còrsega

Cada component haurà d'organitzar una visita per als seus companys del grup. Durant aquestes trobades es desenvoluparan les activitats següents: presentació del projecte del promotor; avaluació de les possibles sinergies amb els altres promotors i/o altres iniciatives locals i accions formatives segons el pla desenvolupat durant la trobada inicial.