Xarxa JoveVoluntariatOci EducatiuM'Importa

Teixint amb corresponsals juvenils CJ'21.

14 d’abril 2021
Espai Virtual
Organitza
  • Joves.net
Horaris

10.00 a 13:30h Exposició de bones pràctiques
16.00 a 18:00h Taules de treball.

Informació

La XARXA JOVES.NET organitza el Seminari estatal Teixint amb Corresponsals Juvenils.

La Comissió de Corresponsals Juvenils del Consorci XARXA JOVES.NET organitza per al pròxim 14 d'abril, el Seminari estatal en línia Teixint amb Corresponsals Juvenils’21, amb la finalitat d'ampliar, debatre i conéixer projectes similars de Corresponsals a nivell nacional. Es dirigeix a professionals de joventut amb experiència, que tinguen implementats en els seus municipis programes de corresponsals o antenes juvenils i/o xarxes de joves en centres educatius, centres juvenils o altres espais de participació que siguen difusors d'informació juvenil i que alhora formen part d'una xarxa comarcal, regional o estatal. La intenció del seminari és compartir bones pràctiques del treball en xarxa amb projectes consolidats i debatre sobre millores (normativa, protocols, relacions polítiques, educatives, etc).

El Seminari forma part de les activitats programades en el Conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut i la XARXA JOVES.NET. Els seus dos representants: Jesús Martí, director general de l'IVAJ i Sergio Gómez, president del Consorci XARXA JOVES.NET, assistiran a l'esdeveniment.

PROGRAMACIÓ DEL SEMINARI. Dimecres 14 d'Abril

10.00 a 13:30h Exposició de bones pràctiques:

● Xarxa joves actius/as. Xarxa Joves.net
● Influencer d'informació juvenil. Xarxa Municipal de inf. juv. Ayto.Madrid
● Xarxa joves informadores/és. Vitòria-Gasteiz
● Dinamització en IES secundària/batxillerat. Aj. Boadilla del Monte
● Joves Altaveu. PIDCES- Comarca de la Garrotxa
● Xarxa punts d'informació juvenil. Aj. Logronyo
● Esbarjos alternatius. Centre Jove Tarazona
● Programa Corresponsals. Pamplona
● Eryica Projecte DESYIGN. Disseny innovador de la informació juvenil i de la seua difusió (Innovative youth information design and outreach)

16.00 a 18:00h Taules de treball:

● Dinamització amb corresponsals.
● La participació política en el treball de corresponsals.
● El treball en xarxa (amb altres entitats).
● El treball de dinamització virtual.

L'esdeveniment s'emetrà en obert en el canal de Youtube de l'IVAJ durant la jornada del matí i serà gravat per a poder publicar-ho posteriorment en xarxes socials.

La XARXA JOVES.NET està formada pels Ajuntaments d'Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri de Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella. La XARXA JOVES.NET és un consorci amb més de de 22 municipis de València, que es va formar a mitjan 90, amb la intenció de desenvolupar coordinadament una sèrie d'actuacions dirigides a la joventut des de les seues respectives poblacions. Aquesta xarxa de treball comparteix un comú denominador: desenvolupar polítiques de joventut basades en claus metodològiques comunes, com per exemple: la participació, la creativitat i la innovació, l'animació relacional, la informació i el treball en xarxa. Cerca sempre fer efectiva la igualtat d'oportunitats i el desenvolupament integral dels i les joves com a ciutadans/as en el context d'una societat democràtica.

La metodologia es desenvolupa a través de comissions de treball sectorials mitjançant cooperació intermunicipal. La comissió "Corresponsals" posa el focus en l'apoderament de les i els adolescents en el seu entorn local, que s'impliquen amb els seus centres educatius, amb els centres i els serveis juvenils municipals, facilitant d'aquesta manera, la informació juvenil als seus companys i companyes.

 

https://www.joves.net/novetats/i/94748/1835/tejiendo-con-corresponsales-juveniles-cj-21
Teixint amb corresponsals juvenils CJ'21.

Teixint amb corresponsals juvenils CJ'21.

SEMINARIO TEJIENDO CORRESPONSALES JUVENILES CONCLUSIONES MESAS DE TRABAJO

14 d’abril 2021