Xarxa Jove

Corresponsals Juvenils Alcàsser

La Regidoria de Joventut d'Alcàsser posa en marxa el Programa de Corresponsals Juvenils amb el propòsit de millorar la informació i la dinamització entre joves. En aquest programa els joves son els protagonistes ja que, amb la seua col·laboració voluntària podrem millorar el servei d’informació juvenil, promoure la participació dels joves i generar un espai de col·laboració entre els centres educatius i la Zona Jove i CIJ El Dau. Amb aquest programa també es pretén empoderar a la població jove i promoure l’oci educatiu.

Què ha de fer un Corresponsal?

Les tasques d’un/una corresponsal son: participar en les activitats del Dau, assistir a les reunions periòdiques del grup de Corrresponsals, estar en contacte amb els seus companys de classe per arreplegar les seues propostes i estar en alguns esplais en el punt d’informació juvenil (PIJ).

També ha d’analitzar la realitat, els interessos i necessitats dels joves i actuar conforme ells, per exemple, programant activitats. També es requerirà la seua ajuda en la difusió a les Xarxes Socials (qui tinga accés a elles) i assistir a trobades comarcals amb Corresponsals d’altres municipis (gratuïtes per als Corresponsals).

Quantes places es convoquen?

Aquest curs escolar es convoquen un total de 12 places de corresponsals amb recompensa econòmica per la seua labor, a repartir de manera més equitativa possible entre l’IES Alcàsser i el Col·legi Santíssim Crist de la Fe, de la següent manera:

 • Dues ajudes per a estudiants de 1r de ESO.
 • Dues ajudes per a estudiants de 2n de ESO.
 • Dues ajudes per a estudiants de 3er de ESO.
 • Dues ajudes per a estudiants de 4t de ESO.
 • Dues ajudes per a estudiants de 1r de Batxillerat.
 • Dues ajudes per a estudiants de 2n de Batxillerat.

En el cas que no hi haja candidatures d’algun curs educatiu, s'adjudicarà la plaça a la persona que haja obtingut la major puntuació en la llista d'espera resultant del procés de selecció.

Qui pot ser Corresponsal?

Joves que estiguin actualment estudiant (a l’IES Alcàsser o al Col·legi Santíssim Crist de la Fe) ESO o Batxillerat. Aquests joves han de ser actius, amb ganes de fer coses, amb un pensament crític, responsables, amb capacitat de mobilitzar-se, participar i sobre tot amb disponibilitat horària.

Cóm puc entrar en el procés de selecció?

Si realment estàs interessat o interessada a presentar la teua candidatura com a Corresponsal Juvenil, hauràs d’entregar a la Zona Jove EL DAU la següent documentació abans del 10 de gener:

 1. Autorització materna/paterna (inclosa en el tríptic informatiu).
 2. Formulari d’inscripció i model d’acceptació de les bases.
 3. Carta de presentació/ redacció expressant les teues motivacions.
 4. Certificat de matriculació del teu centre educatiu.

Amb tot allò, la comissió per a la selecció dels candidats baremarà la teua candidatura de la següent manera:

 • Carta de presentació/ redacció (màxim 3 punts).
 • Entrevista personal (màxim 4 punts).
 • Pertànyer a alguna associació juvenil (màxim 1 punt).
 • Ser usuari amb carnet de la Zona Jove i CIJ “El Dau” i participar amb freqüència en les seues activitats (fins a 2 punts).
https://www.alcasser.es/va/noticia/programa-corresponsals-juvenils
Corresponsals Juvenils Alcàsser Corresponsals Juvenils Alcàsser