Xarxa Jove

Joves Voluntaris i Voluntàries de les Nacions Unides

 Les i els Joves Voluntaris de les Nacions Unides són una categoria a part dels Voluntaris de les Nacions Unides, creada recentment en resposta a la crida del Secretari General de l'ONU a una major participació en el voluntariat de les persones menors de 30 anys.

Qui són les i els Joves Voluntaris de les Nacions Unides?

Joves motivats i amb talent d'entre 18 i 29 anys  que desitgen participar en iniciatives de desenvolupament i pau en el seu propi país o en un altre país del món. La seua formació acadèmica i l'experiència requerida varien segons l'assignació, però en general no s'espera una experiència laboral superior a dos anys.

Destins:

 Les i els voluntaris poden treballar en drets humans, lluita contra el canvi climàtic, atenció sanitària primària, gestió de catàstrofes, participació juvenil entre moltes altres altres àrees.
Poden treballar directament en una agència de les Nacions Unides o ser assignats a una de les seues organitzacions associades, a una universitat o al govern.

Beneficis:

Les i els voluntaris es veuran recompensats amb una experiència que els acompanyarà la resta de la seua vida. La seua participació serà una oportunitat per a canviar el món a millor i, al mateix temps, perfeccionar les seues pròpies aptituds. A més rebran orientació i formació abans i després de voluntariat.

Duració:

La duració del voluntariat depén de les necessitats de l'entitat sol·licitant. Les i els Joves Voluntaris ONU són patrocinats per organismes de les Nacions Unides, els seus associats, governs o institucions acadèmiques. 

La majoria dels voluntariats tenen una duració d'entre 6 i 24 mesos. A vegades, els voluntariats són inferiors a sis mesos, denominant-se estades de 'curta duració'.
Quan les i els Joves Voluntaris ONU són patrocinats per una institució acadèmica, se'ls denomina Joves Voluntaris Universitaris ONU i realitzen voluntariats de menor duració, generalment entre 3 i 6 mesos.

Dotació:

Les i els voluntaris reben una assignació bàsica que els permet viure en la zona assignada. Si presten servei voluntari fora de la seua zona d'origen, l'avió d'anada i volta o el transport terrestre i algunes altres despeses bàsiques són a càrrec de l'organisme d'acolliment.


Les convocatòries de Joves Voluntaris de les Nacions Unides per a l'estranger s'anuncien en la web de Voluntariat de Nacions Unides, en Convocatòries Especials de Voluntaris. També s'anuncien vacants per a joves a través de Facebook, Twitter i LinkedIn. Atés que aquests llocs es cobreixen ràpidament es recomana consultar aquests llocs amb regularitat.

+Info