Xarxa JoveVoluntariat

L'Ajuntament de la Vila Joiosa s'adhereix al sistema d'acreditació de competències curriculars 'Reconeix'

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la regidoria de Joventut, impulsa el reconeixement de competències per a les persones joves que participen en processos d'educació no formal a través del voluntariat, a fi que es reconeguen aquestes capacitats adquirides a el seu currículum professional.

L'Ajuntament de la Vila Joiosa s'ha adherit al sistema d'acreditació de competències “Reconeix”, que identifica les habilitats i competències adquirides a través del voluntariat juvenil com a capacitats vàlides que es puguen incloure al currículum professional dels joves.

Reconeix és una xarxa estatal d'organitzacions, entre les quals hi ha administracions públiques, empreses i entitats juvenils i de voluntariat que impulsen el reconeixement de les competències per afavorir l'ocupabilitat.

"Un dels principals problemes de la gent jove és la recerca d'ocupació, per la qual cosa considerem necessari adherir-nos a aquest programa nacional perquè les iniciatives de voluntariat que s'organitzen des de l'Ajuntament enriqueixen el currículum professional dels nostres joves", exposa el regidor de Joventut, Carlos Soler. Per això, les activitats d’educació no formal, juvenils i de voluntariat que organitze el consistori viler comptaran amb aquest reconeixement. "Cal tenir en compte que el voluntariat ofereix un entorn real de treball organitzat i això el converteix en un escenari privilegiat per a l'obtenció d'habilitats en educació transversal, cosa que es coneix com a soft skills, que es poden afegir al currículum" , afegeix Soler.

A més, l'Ajuntament de la Vila Joiosa es compromet, entre d'altres, a incloure en els processos de selecció de personal, en la mesura que siga possible, la valoració de l'aprenentatge no formal i el voluntariat i en les accions formatives, activitats que impulsen el reconeixement de competències en l'àmbit de l'educació no formal.

Aquesta nova forma de recolzar i comprometre's amb l'ocupació juvenil, a través del reconeixement de les capacitats i competències que desenvolupen els joves gràcies a la seua acció voluntària i participació solidària en el teixit associatiu, intenta donar resposta a la problemàtica de la desocupació juvenil com a fenòmen estructural. Així mateix, també pretén sensibilitzar el teixit empresarial de la importància de valorar aquestes habilitats i competències adquirides a través del voluntariat.

Aquest suport s'emmarca dins de la finalitat d'afavorir l'autonomia de les persones joves mitjançant l'impuls d'una política de joventut igualitària que garanteixca les millors condicions per al desenvolupament individual, la promoció i la participació social, propiciant així la consecució una ciutadania jove compromesa, responsable, plena i activa.

[email protected]
L'Ajuntament de la Vila Joiosa s'adhereix al sistema d'acreditació de competències curriculars 'Reconeix'